Guds Nyttårsløfte til deg

Heb 13: 8.

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.


Dette må da virkelig være en stor trøst for oss her i livet, - et liv der vi bare opplever at alt annet stadig skifter og forandres.

Men Jesus Kristus er fremdeles den samme - i går og i dag, ja, til evig tid!

Kan der være noen større sikkerhet og trøst et menneske kunne ta til seg nettopp ved et årsskifte? For oss kristne er jo Kristus alt i alle. Kan vi finne noe bedre valgspråk enn dette: Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid?

Hør, dere som kjenner Kristus, som en gang har smakt at Herren er god! Som har kjent og sett hvor vidunderlig Herren er! Hvor stor Hans nåde og barmhjertighet er! Hvor trofast Han er, og hvor sterk til å hjelpe! Tenk nå over - og ta dette inn over deg - at Han er akkurat den samme i dag og til alle tider. I dag som i går. I år som det året som nå er gått. Og slik videre i all evighet.

Han vil aldri forandres. Han er "evig Far". Han er totalt uomstøtelig, gjennom alle turbulente tidsaldre nøyaktig den samme. Det er bare her i vårt jordiske liv, i våre følelser, tanker og opplevelser, det stadig skifter og forandres. Og mens alt dette skjer, er Kristus hele tiden totalt uforandret, nøyaktig den samme. Hos Ham er det ingen forandring eller skiftende skygge.

Husker jeg f.eks. hvordan Han en gang viste meg at Han hadde forlatt mine synder helt uforskyldt? At jeg som totalt ugudelig ble gjort rettferdig av Ham, av bare nåde, på grunn av Hans eget fullbrakte verk? Ja, så gjør Han nøyaktig det samme alle dager. Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

Har Han noen gang trøstet oss når vi ikke var verd å bli trøstet, men heller hadde fortjent å bli straffet og forkastet? Ja, så vil Han like så uforskyldt også trøste oss i dag. Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

Har det hendt at Han én gang fridde oss ut ifra nød, fra synd og fristelser, når det ikke fantes kraft hos oss selv til å utfri oss? Så vet vi at Han, i sin tid, fremdeles både vil og kan gjøre det samme igjen. For Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

Eller kanskje vi kan vitne om da vi selv var fullstendig på avveie, forvirret og oppgitt, som en fortapt sau. Men at Han, den gode hyrden, søkte meg opp, lot sitt ord komme til meg på ny, og førte meg tilbake. Husk: Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid.

Han vil alltid, i all framtid, gjøre det samme! For Han er alltid den samme: Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid. Han har såvisst ennå ikke vist oss sin siste velgjerning! For det var Han som "elsket oss først". Og slik som Han hadde elsket sine egne som var i verden (fritt, uforskyldt og inderlig), slik elsket Han dem også til det siste.

Dette er ikke bare en trøst vi har ut fra vår egen korte og snevre erfaring. Nei, helt fra verden ble skapt, gjennom alle århundrers tidsforløp, har mennesker fått erfare vår Herre Jesu Kristi nåde og kraft. Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid!

Når vi ser hvordan Han før tok imot syndere og forlot de groveste misgjerninger, da vet vi at Han gjør akkurat det samme med oss i dag. Når Skriften forteller oss hvordan Han taler til en beryktet synderinne som har falt ned for ham i erkjennelse og gråt, og sier: "Dine synder er deg tilgitt. Gå bort i fred!".

Når Saulus, som var "en spotter, en forfølger og en voldsmann", blir den mest benådede apostel. Når David, som ble vist den aller største nåde, likevel faller i de blodigste misgjerninger, men på ny får motta Guds nåde og forlatelse. Da vet vi at vår Herre Jesus Kristi nåde aldri tar slutt. Han vil fremdeles tilgi alt hos alle dem som søker Ham.

Vi ser hvordan Han aldri ble trøtt av disiplenes skrøpeligheter. Han irettesatte og tuktet dem. Men Han forkastet dem aldri. Da vet vi også at Han aldri skal bli trøtt av oss. Og når vi ser i Skriften hvor villig Han var til å høre bønn, selv når den var så ynkelig som bare en berøring av klærne Hans - da vet vi Han også fremdeles hører de mest ynkelige av våre bønner.

Alt dette skal hjelpe oss å huske på at Kristus fremdeles er akkurat den samme i dag: Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid! Så er da dette sannelig en ubeskrivelig stor trøst og en sikker festning når dagene i våre liv veksler, stormer og mørkner.

Da kan fremdeles den kristne synge med glede slik som det står i Sal 91,1-2 Den som bor i Den Høyestes skjul, skal hvile under Den Allmektiges skygge. Jeg vil si om Herren: "Han er min tilflukt og min festning, min Gud, jeg vil sette min lit til Ham."

GODT NYTT ÅR!

Kommentarer