Hva burde kristne være opptatt med i dagens samfunn?

Konservative kristne får seg til å fremstille abort som en sentral kristen sak, uten at det er bibelsk grunnlag for det. Hvorfor nevner ikke Jesus og Paulus noe om barnedrap, verre enn abort som skjedde da de var på jorden?

Sitat fra boka Nådens gåte, av forfatter Philip Yancey. På side 250 i denne boken står det:

Romerske borgere baserte seg ikke ikke i hovedsak på abort som prevensjon. Kvinnene fødte sine barn, og la dem igjen i en veikant og overlot dem til ville dyr eller gribber. På samme måte praktiserte romerne og grekerne en form for homoseksuell virksomhet: det var alminnelig at eldre menn brukte unge gutter som sine sexslaver."

Tilsvarende kan en finne i verdens mest leste bibelkommentar av William Barclay.

"På Jesu og Paulus tid var dette moralske tilstander som i dag ville blitt betraktet som kriminelle i ethvert sivilisert samfunn i verden. Intet samfunn tillater at et fullbårent barn blir drept. Intet lands lover tillater sex med barn. Jesus og Paulus kjente uten tvil til begge disse forkastelige fenomener, men likevel sa Jesus ikke et ord om noen av dem, og Paulus har bare noen få referater til seksualitet. Begge konsentrerte seg, ikke om det hedenske rike, men om det alternative Guds Rike.”

Dette var sitatet fra boken. Så spør jeg hvorfor de kristne i dag er så opptatt av å fordømme lover i denne verden om ekteskap og homofili, akkurat som politikerne oppfordrer folk til å bli homofile. Har ikke hørt om en politiker som oppfordrer til det. Og hvorfor er de såkalte lysets evangelister så opptatt av å fordømme andre ”hedenske mennesker” for homofili og andre seksuelle forhold? Når ikke Jesus gjorde det samme? Heller ikke oppfordret Jesus til å stemme på såkalte borgelige politiske partier som de såkalte kristne aviser Dagen og NorgeIdag og organisasjonen "Kristenfolket" gjør. Partier som tjener avguden/pengeguden Mammon.

Hva om historikerne skriver bok om noen år om de evangeliske kirkesamfunn og det de skriver er slik; ”De kjempet tappert på moralfronten mot abort og homofiles rettigheter” – mens de samtidig forteller at vi gjorde heller lite for å oppfylle det Store Oppdraget, å spre nådens duft i en råtten verden? De førte til avkristning, da de ikke fulgte Jesus."

Men hva bryr den lille rest av konservative kristne seg om hva historikerne skriver. Da det er den lille rest som er Guds beste barn. Og de andre er som kamelen som må gjennom nåløyet. For å komme til himmelen.

Fredsriket

Kommentarer