Seek good, not evil, that you may live

Vi må skille mellom JEG og Jeg. JEG du/meg og Jeg du/meg er ikke det samme. Det er åpenbart at Gud la ned en Sjel i oss, antagelig i mors liv, et JEG som ønsket å søke ham, et JEG som lengtet etter å vende Hjem. Det var JEG som kanskje sto utenfor kirken eller bedehuset, men som ikke turde å gå inn. Det var JEG som etter mange lange omveier endelig satte kursen hjem til Faderhuset.

Jeg du/meg er ego personlighetene, som er fullstendig kunstige. Jeg er bare hukommelse, akkumulert propaganda fra velmenende omgivelser. Om vi holder uavbrutt fokus på vår status, stilling og identitet I KRISTUS, er Jeg død. Og jo mindre oppmerksomhet Jeg får, dess raskere vil den dø.

Hele poenget er at vi ikke mistet vår Sjel. Derfor sto du utenfor kirken eller bedehuset. Derfor ble Faderhuset mitt eneste alternativ. - Hva er SJEL? Det er det i oss som ønsker å elske/bli elsket. Og her snakker vi ikke om begjær, men om et inderlig ønske å være God, vise empati for det mest uelskelige, slik Han som elsket oss først gjorde.

Seek good, not evil, that you may live. Then the LORD God Almighty will be with you, just as you say he is. — Amos 5:14

Her sier Gud det rett ut - det er en betingelse for å leve: Seek good!

Det er lagt ned en kime av Guds Kjærlighet i oss allerede i mors liv. Det er barnet, som elsker betingelsesløst. Så kjære "brother of Faith," la oss takke og prise Herren for at han la Sjel ned i oss, og at vi tross all motstand og propaganda aldri mistet den. Ja, mange barn fødes inn i forstandige kristne familier, men det er ikke poenget nå. Vi mistet ikke barnet i oss SELV.

Kirkehøyden

Kommentarer