Dollarsystemet går i oppløsning


Det internasjonale dollarsystemet går i oppløsning: Federal Reserves høyere renter devaluerer balansen på eiendelssiden

Washingtons bevæpning av dollaren får verden til å forlate dollaren: Federal Reserves høyere renter etter 12 år med nullrenter devaluerer aktivasiden av bankenes balanser. 

Dette skremmer innskytere og de tar ut innskuddene sine. Innskytere tar også ut pengene sine fordi de kan få mye høyere renter på trygge amerikanske statsobligasjoner.

Ifølge noen rapporter er 1 billion dollar allerede trukket fra amerikanske banker. 

Bloomberg rapporterer rykter om at Schwabs imperium på 7 billioner dollar, basert på lave priser, sprekker fra obligasjonstap.  

I møte med denne sårbarheten til det finansielle systemet, hevet Federal Reserve rentene ytterligere, skriver Dr. Paul Craig Roberts, styreleder for The Institute for Political Economy, tidligere assisterende redaktør i Wall Street Journal og en fast bidragsyter til Herland-rapporten nyhetsside og The Herland Report TV-intervjuer på YouTube 

Det er også problemet med valuta- og rentederivater. Ingen kjenner til risikoen i disse instrumentene. Den amerikanske dollaren i seg selv avtar i bruk som verdensreservevaluta.  

Skremt over Washingtons bevæpning av dollaren med sanksjoner og konfiskasjoner, arrangerer store deler av verden seg for å forlate dollarens bruk for å gjøre opp internasjonale handelskonti, men tilgangen på dollar synker ikke.  

Dette innebærer et fall i dollarens vekslingsverdi.

Kommentarer