Alle, ikke bare arbeidsfolk er motiverte til å streike

Av Dan Odfjell. 
(Skrevet 18.04.2023) 

LO-leder Peggy Hessen Følsvik later selektivt som om det bare er «arbeidsfolk» som er streike motiverte. Det synes dog utspekulert avledende. Nemlig for å tilsløre realiteten at ingen i Norge lenger, bortsett fra politikerklassen, er fornøyde. Om få dager skal LO-lederen hjelpe Ap i valg prosessen mht ny topp ledelse, og det beste hun da kan gjøre for sitt eget parti er å avlede oppmerksomheten fra det faktum at den politikken som Ap faktisk fører er hva som gjør nær alle i Norge misfornøyde. Det er streik «mot politikken som føres» som burde vært adressert og som er roten til all misnøyen fra nå rike og fattige, unge som gamle. Det som nå gleder det norske folket, det eneste, er at våren stå for døren.

Det nye norske herrefolket, politikerne, burde streiken «fly forbanna» vært rettet mot, ikke kapitaleiere og toppledere slik som Peggy Følsvik oratorisk anfører; det for å tildekke realitetene mht en slett og globalistisk unorsk politikk som Jonas Gahr Støre fossror for å  distansere seg fra, men kommer ikke av flekken.. Enkelt det, fordi motstrømmen er generell og stri; folk flest, de han appellerte til å stemme på seg selv sist, dem har han falls i ryggen. 

Og pensjonister og andre arbeidsfolk, de ikke-fagorganiserte, men som like fullt lider under strøm- og dyrtids-politikken, samt skatte- og avgifts-politikken som også er nådeløs, de rett og slett fortviler. Gallup oppslutningen om Ap sier alt, tilliten mangler, folkets protest.

Noen forlater landet, andre «gir opp og/eller velger» NAV-alternativet, ingen av delene løfter den nå dypt flytende «utenverdenen-finansierende» skuten som heter Norge, noe som er lett observerbart, og samtidig som senker den norske kronen. Dens kjøpekraft reflekterer ikke bare utenlandske refleksjoner over vårt styre og stell, men også vårt eget sentiment mht fremtids-utsiktene for neste generasjon nordmenn. Men som sagt, det viktigste lyspunktet for øyeblikket er vår i luften og snø i høyfjellet for dem som kan slippe unna på ski. Andre lyspunkter etterlyses med takk.

Fred i Ukraina ville lettet på den internasjonale stemningen selv om verden fremdeles føler sterkt på en atom trussel. Det knaker i det store forholdet supermaktene imellom og Norge sokner til USA som har en «uheldig» regjering for tiden, som synes å ha dummet seg ut på flere måter. Det var en krigersk sabotasje handling å sprenge gassrørene i Østersjøen i fjor høst. Den satt, og setter fremdeles og samtidig både Europa og Russland alvorlig tilbake. «De skyldige» hvem de nå er nekter foreløpig å identifisere seg, men saken er for stor til å forsvinne av seg selv. Den hoved mistenkte er den sittende presidenten i USA, med eller uten hjelp fra sitt kontrollerte og «krigførende» Nato, og der med en norsk generalsekretær. 

Peggy Følsvik er bundet til masten og har ikke mange gode Ap kandidater å kunne fremme, men må gjøre det beste ut av det.. Eller, rettere sagt, det som er partiet minst skadende. Hadde jeg vært Jonas Gahr Støre ville jeg ikke tatt gjenvalg, jeg ville vært tom for politiske løgner og krefter og ville håpet på en stille pensjonist tilværelse uten for mange opp sprettende spøkelser som ville forfølge meg. Men heldigvis er jeg ikke i statsministerens ambiøse bukser, takk og pris for det. For alternativet den super-liberale FN-frelste Erna Solberg forekommer oss en enda verre skjebne. Så hold ut litt til Jonas, du er ikke den verste om du får Norge helt ut av EU før Erna slipper til. Ta gjerne Trond Giske til hjelp. Da tilgir vi deg det meste.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer