...alle mitt livs dager

Av Ole Hallesby

«Bare godhet og miskunnhet skal etterjage meg alle mitt livs dager.» Sal 23, 6

Dette er et merkelig ord.

Bare av den grunn at de aller fleste mennesker er uenige i det. Våre bekymringer viser det. Og da vi nesten daglig er bekymret, så viser det at vi alle vårt livs dager kjenner oss etterjaget av sorg og møye.

David derimot så at han hver dag var etterjaget av bare godhet og miskunnhet.

Da måtte det være deilig å leve, tenker du. Uten bekymringer, uten den pinende uro for fremtiden! Ja, det er deilig å leve slik. Det er det denne salmen taler om. Ta nå din Bibel en gang i dag og les denne lille salmen, perlen i hele Bibelens salmebok, så skal du få høre hvor rikt og salig det går an å leve i troen på Gud.

Og tro nå ikke at det er en sentimental drømmer som har skrevet denne salmen. Nei, det er en hardt prøvet konge som fikk oppleve mer av livets trengsler enn de aller fleste. Han kjente også til synd og fall.

Men han har gjennom det alt lært å tro på sin Gud. Han har fått se at Herren er hans trofaste hyrde, som har voktet ham og reddet ham ut av de største farer.

David hadde nok av fiender, utenlands og innenlands, ja endog i sitt eget hjem. Men han fikk oppleve at Herren dekket bord for ham, midt for fiendens øyne.

I de sværeste trengsler fikk han kjenne Herrens underbare vederkvegelse i sjelen. Han fikk ligge i grønne enger og ved hvilens vann.

Ja, endog den siste fiende, døden, går han frimodig i møte, for Herren er med ham hele veien.

Er Gud for meg så trede
meg hva der vil imot,
jeg kan i bønnens glede
det felle under fot.

Kommentarer