Arven etter Joe Biden: Tyrannienes akse

Av Spikeren. 

En ny verdensorden dominert av Kina, Russland og det iranske regimet, sammen med Nord-Korea er på vei opp.  

Den svake og muligens kompromitterte administrasjonen til USAs president Joe Biden ser ut til å ha muliggjort og bemyndiget autokratene i Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, som alle ser ut til å jobbe overtid for å skape en ny autoritær verdensorden med seg selv ved roret.

Iran, som allerede har erklært en ny verdensorden, prøver, selv utover sitt akselererende atomvåpenprogram, raskt å omforme verden militært og geopolitisk der vestlige nasjoner ser ut til å miste makten. Det iranske regimet ser heller ikke ut til å kaste bort tid ved å indoktrinere sine borgere med anti-vestlige og anti-amerikanske synspunkter.

Siden Biden-administrasjonen tiltrådte i 2021, har dets vakuum av lederskap i Midtøsten ført til den økende innflytelsen fra Kina og Iran i regionen; beslutningen fra Gulf-nasjonene om å unnvike USA og vippe mot Kina, og til og med til den Kina-meglede avtalen mellom Saudi-Arabia og Iran som ytterligere setter USA på sidelinjen.

"Kineserne har en strategi de har fulgt. Vi bare vandrer litt rundt fra dag til dag." – Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John R. Bolton, WABC 770 radio, 12. mars 2023.

I november 2022 sverget Irans øverste leder ayatollah Ali Khamenei: "Død til Amerika vil skje. I den nye ordenen jeg snakker om vil Amerika ikke lenger ha noen viktig rolle." Det iranske regimet, nå som det er på linje med Putins Russland og det kinesiske kommunistpartiet, vil trolig glede seg over å erobre USA.

Ettersom Biden-administrasjonen dessverre har skapt et ledervakuum over hele verden, ser dens tilsynelatende risikolammelse og svake lederskap raskt ut til å føre til en ny verdensorden ledet av tyranniske akse: Kina, Russland, Iran og Nord-Korea. 

"Den største av alle onder er en svak regjering," sa Benjamin Disraeli, Storbritannias statsminister (1868, 1874-80). Denne kommentaren bringer oss dessverre til den svake og muligens kompromitterte administrasjonen til USAs president Joe Biden, som synes å ha muliggjort og bemyndiget autokratene i Kina, Russland, Iran og Nord-Korea, som alle ser ut til å jobbe overtid for å skape en ny autoritær verdensorden med seg selv ved roret.


Kommentarer