Barth Eide, synonym med EUs og globalismens nedsider.

Av Dan Odfjell. 

Jeg leste document.no 5/7/23 med overskriften: «Barth Eide:—Staten tilbake, aktiv og grønn», og jeg tenkte mitt, maken til fjomp skal du lete lenge etter. Som markedsfører Biden-economics og er en disippel av selveste orakelet i Davos, Klaus Schwab, som promoterer WEF og «nesten alle oss andre dømt til fattigdom» men obs, hør glad-meldingen, oss alle likevel  lykkelige - dog dette er tullball og blitt maktelitenes og den dekadente Vestens seneste vranglære-farsott, frekt og falskt fremmet. Med både Jonas Gahr Støre og Erna Solberg hissige på lag, de tror seg selv sikkert flytende nær helt den oligarkiske toppen.. For noen må jo styre alle oss andre, så hvorfor ikke disse to; de søkkrike vet jo angivelig best hva og hvem som gjør  seg.. Nei, tro om igjen, dette blir til kommunisme helt på nytt, i en sleip politisk-moderne form som smart er omdøpt til globalisme - diktaturet over oss andre er best slik salgbart gjort.   

Hva «ålen» Barth Eide (Ap) som klima- og miljøminister, nå plutselig storlig gleder seg over? At staten, angivelig, ikke bare skal levere offentlige tjenester lenger, den tidligere oppfatningen fra Washington nå påståelig forlatt av det korrupte Biden-regimet, hurra. Hvor han har denne ytterligere gladmeldingen fra, er antagelig WEF, hvor hans gode kollega, Børge Brende, nå fungerer som administrerende direktør, under selveste den svulstige Schwab, stedet for de høytsvevende superrike og deres haleheng. Halehenget blir langt med slimåler som spiller opp til og snylter på de superrike´s rompe, samt på det udemokratiske svake og totalt bortreiste EU som Norge ulykksalig har koblet seg til. Erna i så måte den «hissigste» av de ovennevnte to.

Sovjetunionen var kjent for sine statlige bestemte 3-5-års og andre økonomiske planer, kopiert av Einar Gerhardsen i Norge like etter krigen i 1945. De mislykkedes: Ap ble bunnskrapt og ble reddet av USAs Marshall-hjelp i 1948 (som ulykkeligvis ga oss Nato - slik organisasjonen nå av USA misbrukes aggressivt og helt uten klasevåpen-reservasjon fra Norge..) Og deretter ble privat og offentlig aktivitet noenlunde separert i Norge, etter USA-oppskriften. I Russland lærte de dog fra Sovjet-tiden, Kina også, men Barten og hans like har knapt lært noe. De skal, som WEF-frelste, oppfinne hjulet på nytt; og først når alle vi andre er tilstrekkelig fattig-gjorte, vil statsbedrifter igjen kunne avvikles til noe som lønner seg for oligarkene, og da uten protester fra oss «lykkelig-gjorte-slaver» under globalismens fane, ja der er noe rent syklisk over det hele, men noe som klart vil nedverdige og diktere hver enkelt av oss andre.
 
Så hva skriver Barth Eide selv: «Den såkalte Washington consensus, om at staten bør begrense seg til å levere offentlige tjenester, er død og begravet. Staten er tungt tilbake i alle moderne industriland, med ulike varianter av aktiv, retningsgivende industripolitikk som man må tilbake til de tidligere etterkrigsårene for å finne maken til.» Ja, hvilket strålende argument for statsstyre fra vugge til grav, samt at staten er det private næringslivet overtruffet, selv om det motsatte er bevist og forstått, både i Kina og Russland, ja og for lengst der forlatt. Men Barth Eide er en gammel marxist som likt ulven forgjeves, men pliktskyldigst hyler nattlig mot månen. Han kunne lett bli ny Rødt-leder etter Bjørnar Moxnes, den stillingen er ledig. 

Det er i realiteten det prektige Biden-regimet, Jonas og det forfeilede EU-regimet som Barten nå hyler for, og i kor med og ikke til månen, men det hysteriske grønne skiftet som i sin ekstremisme senker den vestlige verden økonomisk, som også fornedrer de aller fleste av oss. Så hva er det Barten så ivrig argumenterer for? Jo, det er for å hjelpe sin trofaste sjef, med fornavnet Jonas, som sammen med næringsminister "Verste" (Ap) (som bærer sitt navn med rette), nemlig om industriell satsing med tussete statssubsidier, enten det gjelder vindmøller, batterier eller annet vås. De følger i Stoltenbergs kjølvann, han som lærte oss uttrykket om aldri så mange Mongs, dvs milliarder på feilvandring til ingen eller liten nytte. Tenk om staten heller ville utbedre landets forsømte infrastruktur og det enorme utsatte bygningsvedlikeholdet. Til det trengs det milliarder og atter milliarder til innenlands bruk, ikke bortkastet utenlandsk. 

Barth Eide: «Klimakrisen krever en forsering til grønn omstilling av hele økonomien.» Det er ren løgn og vranglære, vi har knapt noen klimakrise - annet enn «den påståtte» sådanne som politikerne bruker til å engste og gjøre «dumminger» ydmyke med. Ap-regjeringen er nesegrus for Paris-avtalen, som resten av verden nå forkaster eller tar avstand til. En oppdiktet klima engstelse som det passer den globalistiske, venstrevridde makten å «late som» uten bevis overhodet. Dessuten pretenderer Barten at Norge uselvisk må vike løype for resten av den korrupte verden, at Norge på Ap-vis ikke relativt må avansere.. Nei, Ap-makten kommer først og før Norge, med løgn og ren idioti; ja svulstig Ap-godhetsposering. Barten forstår ikke at norske politikere alltid må fremme Norge først. Ellers er de forræderiske og Norge forkastelige. Andre land tar mest hensyn til seg selv, selvfølgelig. Men «dumme vi» skal ifølge Ap og stå med hatten i hånden og bli fattige, takknemlige og akterutseilte. Da sier jeg med finnmarkingene, ras rett på havet, Barth Eide - du og alle dine marxistige meningsfeller likeså. Hverken Russland eller Kina ville engasjert dere, utgått på dato fullstendig.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant 

Kommentarer