Det som har liten verdi

Av Billy Graham

(Jesus sa:) Jeg ber for dem..., for de er dine. Alt mitt er ditt, og det som er ditt, er mitt, og jeg er forherliget gjennom dem. Joh 17:9-10

Jeg tror at uegennytten er karakteristisk for Den Hellige Ånds frukt. En som sier: «Jeg er fylt av Ånden» setter seg selv i en klemme. For sa noen av apostlene eller disiplene noen gang om seg selv: «Jeg er fylt av Den Hellige Ånd?» Men andre kunne si om dem: «De må være fylt av Den Hellige Ånd.» Selvopptatt kjærlighet, glede eller fred har en sterk eim av egoisme. Som en kristen så treffende sa det engang: «Selviskhet er åndelig skivebom.»

Et lite barn lekte en dag med en kostbar vase. Han hadde puttet hånden oppi og kunne ikke få den ut av vasen. Faren gjorde også sitt beste for å få den lille hånden ut, men til ingen nytte. Mens de funderte på om de skulle knuse vasen, sa faren: «Gutten min, prøv en gang til. Lukk opp hånden og hold fingrene dine rett ut akkurat slik som jeg viser deg. Så drar du hånden ut.»

Til hans store forbløffelse sa den lille fyren, «Å nei, pappa, jeg kan ikke åpne hånden min sånn, for da ville jeg miste pengen min.»

Du kan gjerne smile av det, men svært mange av oss er akkurat som denne lille gutten. Vi er så opptatt av å holde fast på alt som er av liten verdi, at vi klarer ikke å frigjøre oss. Jeg ber deg innstendig om å slippe denne byrden fra ditt hjerte. Overgi deg! Kom igjen og la Gud få sin vilje med deg.

Når du har gitt ditt liv til Gud med alt hva du har, så husk at Gud godtar deg som den du er. «Den som kommer til meg, vil jeg ikke støte bort.» (Joh 6:37).

Du kan komme til Ham, og Han tar imot deg. Og Han vil aldri støte deg bort!

Kommentarer