Din tro har frelst deg

Av Ernst Hallen

«Dersom eders rettferdighet ikke overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer I ingenlunde inn i himlenes rike.» Matt. 5, 20.

De skriftlærde og fariseerne gikk for å være de helligste blant jødene på Jesu tid. De ga tiende, de fastet og de ba lange bønner, men Jesus så at all deres rettferdighet var av utvortes art. Det var for å sees av menneskene, sier Jesus og de har allerede fått sin lønn.

Menneskene ser bare på det utvortes, men Herren ser til hjertet.

Er ikke vårt hjerte rett for Gud, nytter det ikke med alle gode gjerninger.

Derfor måtte Gud sette inn med en ny kraft for å gjøre menneskene rettferdige.

Det er bare Guds egen rettferdighet som står for Gud, og gir adgang til himlenes rike.

Og denne rettferdighet kan ikke oppnås ved gode gjerninger, men bare ved troen på Jesus.

Hva er så den tro som gir oss del i Guds rettferdighet?

Det får vi svar på ved å lytte til Jesus når han sa til menneskene: «Din tro har frelst deg». Da blir vi klar over at troen viser seg på mange måter.

Vi kan tenke på tolderen som sto i tempelet og ikke våget å se opp, men slo seg for sitt bryst og sa: «Gud vær meg synder nådig!»

Han gikk rettferdiggjort ned til sitt hus fremfor fariseeren, som sto lenger oppe og takket Gud for sine fortrinn.

Vi kan også tenke på den blinde tiggeren ved Jeriko. Han ropte bare: «Mester, du Davids sønn, miskunn deg over meg!» Jesus hørte hans rop, åpnet hans blinde øyne og sa: «Din tro har frelst deg.»

Tenker vi på røveren på korset så vet vi at han fikk høre de herlige ordene fra Jesus: «I dag skal du være med meg i Paradis!»

Det var nettopp slik røveren trengte å få det sagt - han visste at han skulle dø og at han ingenting kunne gjøre. Hans tro viste seg i dette at han i den 11te time ropte: «Herre, tenk på meg når du kommer i ditt rike!»

Den syndefulle tolder, den blinde tigger og røveren er noen av de eksempler Bibelen gir oss på at «Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.»

Kommentarer