Et møte med Jesus

Av Ragnar Rudmoen

«De gikk til Filip, som var fra Betsaida i Galilea, og sa: Herre, vi vil gjerne møte Jesus.» Joh 12, 21

Her fortelles det om noen grekere som var kommet til Jerusalem under påskehøytiden for å tilbe. Grekerne var kjent for å være sannhetssøkere. Disse hadde hørt om Jesus, og nå hadde de et stort ønske og behov - de ville gjerne se Jesus, de ville gjerne møte ham personlig.

Hvordan er det så med oss? Har vi det samme ønske og det samme behov? Det er ikke nok å kjenne Jesus av omtale og ha teoretisk kunnskap om ham. Vi har - innerst inne - et behov for å ha samfunn med ham som har skapt oss og som ble åpenbart gjennom Jesus Kristus, han som gav seg selv det vitnesbyrd at han var veien, sannheten og livet.

Å møte Jesus er å bli født på ny. Det er å gå fra død til liv, fra mørke til lys.

Livet er ikke lett. Vi opplever ikke bare lykke og medgang i livet. Vi får alle vår tilmålte del av prøvelser og påkjenninger, byrder, kriser og sykdom. Som skrøpelige mennesker er vi avhengige av Guds hjelp i vår daglige ferd.

I enhver livssituasjon er det godt å møte en som forstår oss, en som vi kan dele våre tanker, bekymringer og vanskeligheter med. Mennesker som Gud sender i vår vei og som har forståelse og hjerte for andres behov, nød og smerte, kan være til uvurderlig hjelp for oss. Men aller mest trenger vi å møte Jesus og vandre sammen med ham, fordi han kjenner oss til fullkommenhet og kan hjelpe når menneskelige ressurser, krefter og evner er oppbrukt og vi ikke orker mer.

Vi trenger å møte Jesus, som elsker oss, verdsetter oss og står sammen med oss i ubrytelig trofasthet, også når vi svikter, også når andre mister troen på oss, også når vi mister troen på oss selv.

Jesus vil løfte oss ut av mismotet og mørket. Han kan gi oss tilbake håpet, livsmotet og frimodigheten, vende det vonde til det gode og vise vei der vi selv ikke ser noen vei.

Jesus er troens opphavsmann og fullender. Ham skal vi se hen til, og ham skal vi komme til med alt som ligger på vårt hjerte. Jesus ønsker å være sammen med oss i vår hverdagssituasjon og komme oss til hjelp - i dag. La ham så få mulighet til det.

Kommentarer