EU truer Twitter på grunn av mangel på sensur

EU-kommisjonens visepresident for
«Verdier og åpenhet», Věra Jourová.
Fra Reclaim the net
Tipset av Roger Dyrøy. 

EU truer Twitter på grunn av mangel på sensur igjen, sier det vil bli "gransket kraftig og raskt". 

EU er bekymret for at Twitter ikke vil sensurere tale.

EU-kommisjonens visepresident for «Verdier og åpenhet», Věra Jourová, kritiserte Twitter for å forlate sosiale mediers adferdskodeks på desinformasjon, og sa at plattformen har valgt «konfrontasjon».

"Vi tror dette er en feil fra Twitter. Twitter har valgt den harde veien. De valgte konfrontasjon, sa Jourová til journalister mandag.

"Dette ble lagt merke til i kommisjonen, og jeg vet at koden er frivillig, men gjør ingen feil, ved å forlate koden har Twitter tiltrukket seg mye oppmerksomhet og handlingene og overholdelse av EU-lovgivningen vil bli undersøkt kraftig og raskt."

Hun bemerket at Twitter vil bli tvunget til å overholde EUs sensurlov, Digital Services Act (DSA), som trer i kraft 25. august.

"Hvis Twitter ønsker å operere og tjene penger på det europeiske markedet, må det overholde Digital Services Act," sa Jourová.

"Mange som jobbet på Twitter hadde samarbeidet med oss... Det er trist. Twitter hadde svært kompetente og målbevisste [ansatte] som forsto at det må være et visst ansvar, et forsterket ansvar fra plattformenes side.»

Å forlate koden betyr også at Twitter ikke trenger å delta i det nye frivillige merkesystemet som flagger innhold laget av generativ AI. Merkesystemet tar sikte på å bekjempe «feilinformasjon».

"Jeg sa mange ganger at vi har hovedoppgaven å beskytte ytringsfriheten, men når det kommer til AI-produksjon, ser jeg ingen rett til at maskinene skal ha ytringsfrihet," sa Jourová.

Kommentarer