Jesu komme er nær

Av Eivind Gjerde

«Men for dere som frykter mitt navn, skal rettferdighetens sol gå opp med legedom under sine vinger. Og dere skal gå ut og springe som kalver når de slipper ut fra fjøset. Da skal dere tråkke ned de ugudelige. De skal være som aske under fotsålene deres på den dag jeg skaper, sier Herren, hærskarenes Gud.» (Mal 4, 2-3)

Jesu komme er nær. Verden modnes til dom. Tidens tegn tyder på at denne verden ikke har så lang tid igjen. Satan vet at han har dårlig tid. Timeglasset er snart tomt. Gud skal snart gripe mektig inn i verden.

I påvente av dette store, kjemper Guds venner i denne verden. Det er normalt for en kristen å oppleve motstand fra de ugudelige. «Og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt» (2 Tim 3, 12). Årsaken til forfølgelsen er at en kristen går rundt som en levende dom over dem som har avvist frelsen i Jesus Kristus. Det vantro mennesket kan kjenne på et irrasjonelt hat overfor den troende. Hatet kan av og til få utløp i direkte forfølgelse. Satan er med på å oppegge til dette. Dette er en viktig grunn til at en kristen kjenner seg som en fremmed og utlending i denne verden.

Guds Ord sier også at denne verden ligger i det onde. Det onde vil skje også i en kristens liv. Mange kristne må slite med sykdommer og handikap av ulike slag som gjør livet ekstra tungt å leve. Somme tider kan det oppleves som uutholdelig. Dersom du skulle ha det slik, er det viktig at du retter ditt trette blikk mot Jesus Kristus. Snart vil han nemlig komme igjen. Det vil bli dagen for det store rollebyttet. De ugudelige som synes å ha all makt i denne verden i dag, skal knuses. All makt blir tatt ifra dem og Guds dom vil innhente dem. Du som har satt din lit til Jesus, vil få oppleve Guds evige herlighet.

Rettferdighetens sol som er et bilde på Jesus Kristus selv, vil gjøre alt nytt for deg. Du skal få et nytt legeme som er et herlighetslegeme likt det Jesus har. All sykdom og all plage vil forsvinne totalt. Jesu guddommelige og helbredende krefter vil gjennomstrømme deg og gjenopprette deg fullstendig. Du skal med fryd få springe ut på den nye jorden. Gleden og herligheten i Guds Paradis vil alltid fylle deg. All ære være Lammet i evighet. AMEN.

Kommentarer