Nord-Korea truer USA med kjernefysisk gjengjeldelse

Fra RT.com

Pyongyang har anklaget Washington og Seoul for å planlegge et angrep mot dem.

Nord-Korea har truet med en atomreaksjon hvis USA utplasserer hangarskip, bombefly og missilubåter i Sør-Korea, ifølge en uttalelse delt torsdag av den statlige mediekanalen KCNA.

Pyongyang hevder at til tross for gjentatte advarsler, holdt Washington og Seoul et møte i «den kjernefysiske rådgivende gruppen» 18. juli for angivelig å diskutere bruk av atomvåpen mot Nord-Korea.  

– Spesielt utgjorde de fiendtlige styrkene den mest utilslørte og direkte atomtrusselen mot DPRK [Nord-Korea] ved å bringe en strategisk atomubåt av Ohio-klassen til operasjonsbasen i Busan Port, noe som betyr at strategiske atomvåpen har blitt utplassert på den koreanske halvøya for første gang etter 40 år, sa Kang - forsvarsministeren i Nord-Korea .   

Han hevdet at grepet indikerer at det amerikanske scenarioet for et atomangrep på Nord-Korea hadde gått inn i «det mest kritiske stadiet av visualisering og systemisering».  

Kang anklaget Washington og Seoul for å gå "utover den 'røde linjen' i deres militære hysteri," og hevdet at utplasseringen av atomubåter og andre strategiske eiendeler faller under betingelsene for bruk av atomvåpen spesifisert i nordkoreansk militærdoktrine.

"DPRKs doktrine om bruk av atomvåpen tillater gjennomføring av nødvendige handlingsprosedyrer i tilfelle et atomangrep blir satt i gang mot dem eller det vurderes at bruk av atomvåpen mot dem er nært forestående," sa Kang . Han ba også det amerikanske militæret om å innse at dets kjernefysiske eiendeler hadde kommet inn i «ekstremt farlig farvann». 

Uttalelsen kom etter at Pyongyang skjøt to ballistiske missiler inn i Japanhavet onsdag, som svar på dokkingen av ubåten USS Kentucky Ohio-klassen i den sørkoreanske byen Busan.  

Pyongyang og Washington har sett spenningen øke de siste månedene, inkludert over en rekke missiltester fra Nord-Korea og store militærøvelser fra amerikanske og sørkoreanske styrker. Nordkoreanske tjenestemenn har hevdet at fortsatt fremvisning av deres nasjons militære makt, inkludert dets atomvåpenprogram, vil sikre fred og stabilitet midt i eskalerende trusler fra «gangsterlignende amerikanere».  

Amerikanske tjenestemenn har i mellomtiden insistert på at Washington er villig til å forhandle med Nord-Korea «uten forutsetninger» om deres atomprogram, og har beskrevet de felles militærøvelsene med Sør-Korea som avskrekking mot mulige angrep fra Pyongyang.

Kommentarer