Nær er Herrens dag

Av Eivind Gjerde

«Nær er Herrens dag, den store. Den er nær og kommer med stor hast. Hør! Det er Herrens dag! Full av angst skriker da kjempen.» Sef 1, 14

Flere av profetene i Det gamle testamentet forkynner at det skal komme en spesiell dag. Den får navnet Herrens dag. Herrens dag er mørke og ikke lys (Amos 5, 20). Profeten Joel skriver: «Ve oss for en dag! For nær er Herrens dag. Den kommer med ødeleggelse fra Den Allmektige» (1, 15). Dagen er stor og forferdelig (Joel 3, 4).

Hvilken dag kan dette være? Det må være den dagen som Johannes Åpenbaring kaller for vredens store dag (Åp 6, 17). På den dagen skal kongene på jorden, stormennene, hærførerne, de rike, de mektige, hver trell og fri mann gjemme seg i hulene og mellom berghamrene. De skal be om at fjell og steinklipper må skjule dem for Gud Faders og Lammets vrede (Åp 6, 15-17). Lammet er Åpenbaringsbokens vanligste navn på Jesus Kristus. Jesus ble slaktet likesom et offerlam da han døde for våre synder.

Vi lever enda i tiden før Herrens dag. Gud sitter på sin nådestol. Han vil så gjerne få frelse så mange som mulig før tiden for dommen er inne. I Jesus er den hellige Gud nådig. Du kan ha levd i de verste og styggeste synder som tenkes kan. Du kan ha stått Gud imot og foraktet hans kall. Men om du skulle ha kommet på andre tanker, så skal du vite at Gud er på sin nådestol i dag. Han vil ta imot deg og tilgi deg all synd for Jesu skyld. Kom til ham i dag!

For det kommer en dag da Herren skal reise seg fra nådestolen og sette seg på sin domstol, den store, hvite trone. Da er han ikke nådig lenger, og tiden for dommen vil være inne. Dommen blir overgitt til Lammet. Lammets vrede skal nå dem som foraktet ham til frelse.

Er du ufrelst og leser disse linjene? Da må du skynde deg og gjøre opp din sak med Gud og Lammet i dag! Søk Herren i nådens tid. Det er for sent å påkalle ham på vredens store dag. Da vil du ha nok med å skjule deg for Guds og Lammets vrede.

Kommentarer