Store tanker om Jesus

Av Trygve Skaje

«For hun tenkte: 'Om jeg så bare får røre ved klærne hans, så blir jeg frisk.'» Mark 5, 28.

Vi leser i Bibelen om mange som hadde store tanker om Jesus, men ingen hadde for store tanker om ham. Det har vel hendt at vi mennesker har hatt for store tanker både om oss selv og andre, og opplevet skuffelse ved det.

Kvinnen som teksten taler om, hadde vært syk i mange år, og håpet om å bli frisk hadde gått i stykker for henne mange ganger. Hun prøvde den menneskelige hjelp som fantes, men det er ikke alltid og i alle ting vi mennesker kan hjelpe hverandre. I denne sin nød og håpløshet fikk hun høre om Jesus. Han som åpnet de blindes øyne, døves ører og gjorde mange undergjerninger, gav henne også tro og håp.

Kanskje er din situasjon vanskelig i dag, alt er mørkt og håpløst for deg - du ser ingen utvei på dine prøvelser. Jesus, som gav denne kvinne nytt håp, kan også hjelpe deg. Bibelen sier at «Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja til evig tid.» Hebr. 13, 8.

Kvinnen som vi her møter, tenkte stort om Jesus, og hun ble ikke skuffet. Hun trengte seg fram gjennom folkemengden og rørte ved hans kappe, og hun ble frisk i samme stund. Skjelvende av frykt stod hun foran Jesus og fortalte om det som var skjedd, men glad og lykkelig kunne hun gå med disse ord fra Jesus: «Datter, din tro har frelst deg. Gå bort med fred; du skal være fri fra din plage.»

Det var sikkert den største dag i hennes liv - etter mange år med motgang og skuffelser.

Jesus er fremdeles den store hjelper, han kan også hjelpe deg. Våger du å ha store tanker om Jesus for dine behov? Han har aldri skuffet.

Kommentarer