Dag 5: Bestem dine dager

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

"Vi har tidligere snakket om året som ligger foran deg," sa læreren. "I dag skal vi snakke om dagene som ligger foran deg. Hva vil dagene som kommer bringe til livet ditt?"

"Hvordan kunne jeg vite det?" Jeg svarte. "Jeg har egentlig ikke noe å si i den saken."

"Men hva om du hadde det?"

"Hvordan?"

"Det står skrevet: 'Lær oss å telle (manah) våre dager.' Hva betyr det?"

"At våre dager er begrenset, og derfor er det lurt å telle dem."

"Det er riktig," sa han. "Og det er den første betydningen av Skriften. Men på originalspråket er der en hemmelighet. Og denne hemmeligheten kan forandre livet ditt, dagene dine. På hebraisk står det: 'Lær oss å leve (manah) våre dager.' Det samme ord, manah, dukker opp i Jonas bok hvor det står skrevet at Gud styrer (manah) en fisk, en orm og en vind."

"Da må manah altså bety mer enn å telle."

"Det gjør det. Det betyr å forberede og utnevne. Så du må ikke bare telle dine dager, du må lære å forberede dagene dine, å utpeke dem."

"Hva betyr det?"

"Det betyr at du ikke bare skal sitte og vente passivt for å se hva dine dager vil bringe. Du skal forberede dem."

"Hvordan kan jeg forberede dagene mine før de skjer?"

"Hvordan skjedde de første dagene i begynnelsen? Det skjedde ikke bare ved å skje. Før de eksisterte, forberedte Gud dem. Han utnevnte dem. Han gav dem en hensikt. Så hvis du er et Guds barn, må du gjøre det samme."

"Hvordan?"

"Bønn."

"Be for dager som ennå ikke eksisterer?"

"Bønn er ikke bare for det som er, men for det som ennå ikke er."

"Men jeg kan da ikke bestemme hva som vil skje."

"Det spiller ingen rolle hva som skjer. Du bestemmer dine dager i Gud for å bringe fram det som er godt. Du helliggjør dem til Guds hensikter. Og så bruker du dagene dine til å oppnå disse formålene. Ikke la dagene bestemme livet ditt. La livet ditt bestemme dagene dine. Ikke la dagene bare gå avgårde. Forbered dem, så de kan bli kar til velsignelse og liv. Bestem dine dager."

Oppdraget: Forbered dagene fremover. Sett dem fra hverandre. Forplikt dem til Guds hender og utnevn dem til å oppfylle hans hensikter.

Salme 90:12; Apostlenes gjerninger 19:21

Kommentarer