Dag 6: Brudens mysterium

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

På vår reise til byen stoppet vi på en ås i nærheten.

"Se," sa læreren og pekte på et arrangement i utkanten av byen.

"Det ser ut som et bryllup," svarte jeg, "eller forberedelsene til et bryllup." Bruden, i en hvit kjole, sto i en hage med brudepikene sine.

"Du ser på et kosmisk mysterium, skyggen av et mysterium."

"Eksistens," sa han, "er en kjærlighetshistorie ... eller var ment å være en kjærlighetshistorie. Bruden er et bilde på hva vi alle er skapt til å være."

"Jeg forstår ikke."

"Vi ble alle skapt for å være brud. Det er derfor vi aldri kan bli komplette i oss selv. Det er derfor, innerst inne, i sentrum av vårt vesen, i den dypeste delen av hjertet vårt, søker vi å bli fylt. For bruden er skapt for å være gift. Så vi kan aldri finne vår fullendelse før vi er knyttet til ham som er utenfor oss. Det er derfor vi går gjennom livet og prøver å bli forent. . . "

"Forent med hva?"

"Til det vi tror vil fylle vårt hjertes lengsel – til mennesker, suksess, eiendeler, prestasjoner, penger, trøst, aksept, skjønnhet, romantikk, familie, makt, en bevegelse, et mål og en mengde andre ting. For bruden er skapt for å gifte seg, og hun kan aldri hvile før hun er det."

"Så ingen av de andre tingene vil fungere?"

"Nei. For ingen av de andre tingene er brudgommen."

"Og hvem er brudgommen?"

"Brudgommen er Gud, Ham som vi ble skapt for."

"Så vi må finne ham."

"Mer enn det," sa han. "En brud finner ikke bare brudgommen; hun gifter seg med ham. Så det er ikke nok å finne Gud; du må gifte deg med ham."

"Gifte meg med Gud? Hvordan?"

"Ved å knytte alle deler av livet og væren din – dine dypeste følelser, ditt hjerte, din sjel, dine sår, dine lengsler, dine ønsker, alt – til Gud. Først da kan du bli komplett. Først da kan dine dypeste behov og lengsler oppfylles. For mysteriet i våre hjerter er brudens mysterium. Og bruden kan bare finne sin fullendelse i Brudgommen. Og våre sjelers brudgom. . . er Gud."

Oppdraget: Legg bort alt som erstatter hans nærvær, og foren alt du er, dine dypeste deler, med din brudgom.

5. Mosebok 6:5; Høysangen 1:1–4; Efeserne 5:28–32

Kommentarer