Bill Gates satser på mRNA vaksiner i Afrika

Av P54. 

Gates Foundation bruker 40 millioner dollar på land i Afrika og andre økonomisk tilbakestående nasjoner for å produsere nye mRNA-vaksiner i arbeidet med å forebygge mot sykdommer som tuberkulose og malaria.

På mandag kunngjorde Bill & Melinda Gates Foundation 40 millioner dollar i finansiering for å "fremme tilgang til mRNA-forskning og vaksine produksjonsteknologi som vil støtte lav- og mellominntektsland (LMICs) kapasitet til å utvikle livreddende vaksiner av høy kvalitet i stor skala. ", ifølge en pressemelding 9. oktober. 40 millioner dollar vil bli brukt på å øke tilgangen til en rimelig mRNA-forsknings- og produksjonsplattform utviklet av Belgia-baserte Quantoom Biosciences.

Mens 20 millioner dollar vil gå til Quantoom, vil to forskningsinstitutter i Afrika – lokalisert i Senegal og Sør-Afrika – få 5 millioner dollar hver. De resterende 10 millioner dollar vil gå til vaksineprodusenter fra lav- og mellominntektsland.

Quantooms plattform kan føre til mer enn 50 prosent nedgang i utviklingskostnadene for mRNA-vaksine sammenlignet med tradisjonell mRNA-teknologi, heter det i utgivelsen.

Stiftelsen hevder at mRNA-vaksiner har "enklere forsknings- og produksjonsprosesser" sammenlignet med tradisjonelle vaksiner. Som sådan kan utvidelse av teknologien til land som Sør-Afrika og Senegal føre til utvikling av rimelige mRNA-vaksiner for sykdommer som malaria og tuberkulose.

Finansieringen på $40 millioner legger til stiftelsens tidligere investering verdt $55 millioner i mRNA-produksjonsteknologi.

"Ingen liv ble reddet" av COVID-19-vaksiner, anslår forskere"


"Å legge innovativ mRNA-teknologi i hendene på forskere og produsenter i Afrika og rundt om i verden vil bidra til å sikre at flere mennesker drar nytte av neste generasjons vaksiner," sa Dr. Muhammad Ali Pate, Nigerias koordinerende minister for helse og sosial velferd og en global ekspert. på vaksiner.

"Dette samarbeidet er et oppmuntrende skritt som vil øke tilgangen til kritiske helseteknologier og hjelpe afrikanske land med å utvikle vaksiner som møter behovene til folket deres."

Gates-stiftelsens nye investering kommer ettersom mRNA-teknologi har utløst en rekke sikkerhetsbekymringer. Under et vitnesbyrd i EU-parlamentet forrige måned sa kardiolog Dr. Peter McCullough at alt han har lært om mRNA-vaksiner har vært «grusomt».

"Det er ikke en eneste studie som viser at messenger-RNA er brutt ned" i menneskekroppen når det først er injisert, sa han. "Det er ingen studie som viser at det forlater kroppen." Siden vaksinene er "laget syntetisk, kan de ikke brytes ned."

For COVID-19-vaksinen ble mRNA-sekvensen kopiert fra virusets piggprotein, som ble ansett som minst ett av aspektene ved SARS-CoV-2-viruset som gjorde det så skadelig for kroppen.

"Vi har piggproteinet - det dødelige proteinet fra [COVID-19]-vaksinene som finnes i menneskekroppen etter vaksinasjon - som sirkulerer i minst seks måneder, om ikke lenger. Og hvis folk tar en injeksjon om ytterligere seks måneder, er det en annen installasjon i mer sirkulerende potensielt dødelig protein, sa Dr. McCullough om COVID-19 mRNA-vaksinen.

Forsker Drew Weissman, som vant Nobelprisen i medisin i 2023 for sin rolle i utviklingen av mRNA-teknologien, advarte i en artikkel fra 2018 om at ikke bare kliniske studier av mRNA-vaksiner ga "mer beskjedne [resultater] hos mennesker enn forventet basert på dyremodeller", men at "bivirkningene ikke var trivielle."

Potensielle bivirkninger fra COVID-19 mRNA-vaksine

En fersk studie publisert i Frontiers in Immunology har reist bekymringer om potensielle endringer i basisfunksjonene til en persons immunsystem av Pfizers mRNA COVID-19-vaksine.

Forskerne så på barn som hadde mottatt COVID-19-vaksinasjoner og fant at det var "en generell reduksjon i cytokin- og kjemokinresponser" på bakterier, sopp og ikke-COVID-virus. Cytokiner og kjemokiner er proteiner som skilles ut av cellene i immunsystemet.

"Våre funn tyder på at SARS-CoV-2 mRNA-vaksinasjon kan endre immunresponsen mot andre patogener, som forårsaker både vaksineforebyggbare og ikke-vaksineforebyggbare sykdommer," skrev forskerne.

«Dette er spesielt relevant for barn ettersom de: har omfattende eksponering for mikrober i barnehage, skole og sosiale anledninger; møter ofte disse mikrobene for første gang; og motta flere vaksiner som en del av rutinemessige barnevaksinasjonsplaner."

I et intervju med The Epoch Times sa Andrew Bostom, en kardiovaskulær forskningsekspert og pensjonert professor i medisin ved Brown University, at studien antyder at gjentatte mRNA-vaksinasjoner kan «disponere barn for både virus- og bakterieinfeksjoner».

Hjerteproblemer

Flere studier har bekreftet koblinger mellom både mRNA COVID-19-vaksiner og COVID-19-infeksjoner med hjerteproblemer.

En fersk studie fra Japan undersøkte personer som fikk et Pfizer- eller Moderna-mRNA-skudd. De fant at slike mennesker hadde høyere nivåer av fluordeoksyglukose F18 (FDG) i hjertet, milten og leveren sammenlignet med uvaksinerte individer.

FDG er en glukoseanalog og markør for betennelse i kroppen. Høyere FDG-nivåer indikerer hjertebetennelse, skrev forfatterne i studien.

En annen studie fant at Modernas mRNA-1273-vaksine ga en høyere risiko for skade på myokard, det midtre muskulære laget av hjertet.

Å få et stikk var assosiert med "økning av markører for myokardskade" hos omtrent én av 35 individer (2,8 prosent), sa studien. I en generelt frisk befolkning vil dette nivået ligge på rundt 1 prosent, het det.

Forskerne fulgte forsøkspersonene som opplevde bivirkninger etter vaksinasjon i 30 dager og fant ut at halvparten av dem hadde uvanlig høye nivåer av høysensitiv hjertetroponin T, som er en indikator på subklinisk hjerteskade.

Midt i overveldende bevis på mRNA-vaksiner som fører til hjertekomplikasjoner, tyder noen studier også på at COVID-19-infeksjonen kan være farligere enn vaksinene.

En studie fra august 2022 publisert i American Heart Association (AHA) så på personer over 13 år som hadde mottatt minst én dose mRNA COVID-19-vaksiner produsert av Pfizer og Moderna. Forsøkspersonene ble innlagt på sykehus eller døde av myokarditt mellom 1. desember 2020 og 15. desember 2021.

"Samlet sett er risikoen for myokarditt større etter SARS-CoV-2-infeksjon enn etter COVID-19-vaksinasjon og forblir beskjeden etter sekvensielle doser inkludert en boosterdose av BNT162b2 mRNA-vaksine (Pfizer)," heter det.

Imidlertid er "risikoen for myokarditt etter vaksinasjon høyere hos yngre menn, spesielt etter en andre dose av mRNA-1273-vaksinen (Moderna)."

Forrige måned rådet Floridas kirurggeneral, Dr. Joseph Ladapo, personer under 65 år til ikke å ta de nye COVID-19 mRNA-vaksinene, og for de over 65 å diskutere risikoen ved COVID-19 mRNA-vaksinen med legen sin for å bestemme om deres helsetilnærming under pandemien.

"Det er i hovedsak ingen bevis for det. Det er ikke gjort noen kliniske studier på mennesker som viser at det er til fordel for mennesker, det har ikke vært noen kliniske studier som viser at det er et trygt produkt for mennesker, sa han under en pressekonferanse.

"Det er flere studier nå fra hele verden, Brasil, Australia, USA som viser at disse vaksinene, disse mRNA COVID-19-produktene, over tid faktisk øker dine sjanser for å få COVID-19."

Kommentarer