Dag 11: Ansiktet i vannet

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

Vi går en stund til vi kommer til et lite vann som var skjult ved foten av ørkenfjellene. Vi satte oss ved kanten av vannet.

"Smil," sa læreren.
Så jeg gjorde det.

"Nei," sa han, "smil ut i vannet. Len deg over vannet og smil."
Så jeg gjorde det.

"Gjør nå et ansikt av sinne."
Så jeg gjorde det.

"Åpne nå hånden din og strekk den over vannet som om du gir en gave."
Så jeg gjorde det.

"Gjør nå det motsatte."

"Hva er det motsatte?"

"Strekk ut hånden mot vannet, lukk den og trekk den tilbake, som om du tar noe unna."

"Jeg ser ikke poenget med dette."

"Å, men det er et poeng," sa han, "og poenget er avgjørende for deg å lære. Når du smilte til vannet, var det en mann som smilte tilbake til deg."

"Min refleksjon."

"Og når du stirret på det, stirret ansiktet til en sint mann tilbake på deg. Og når du rakte ut hånden din mot vannet for å gi noe, strakk hånden i vannet tilbake for å gi deg noe. Og når du rakk mot vannet for å ta noe, rakk hånden tilbake som om den skulle ta noe fra deg."

"Dette er loven om refleksjon. Som du gjør, slik vil det bli gjort mot deg. Hvis du velsigner andre, du vil bli velsignet. Hvis du holder tilbake velsignelse, vil dine velsignelser bli holdt tilbake. Hvis du lever av å ta, vil det til slutt bli tatt fra deg. Hvis du lever et liv med å gi, vil det til slutt bli gitt til deg. Fordøm andre, og du vil bli fordømt. Tilgi andre, og du vil bli tilgitt. Lev med en lukket hånd, og hans hånd vil være lukket for deg. Lev med åpen hånd, og hans hånd skal åpnes for deg. Det du gir vil gis tilbake. Det du tar vil bli tatt tilbake. Lev derfor et liv av kjærlighet, av å gi, av velsignelse, av medfølelse, av en åpen hånd og hjerte. Uansett hva du gjør, husk hva du så her. Lev livet ditt i lys av ansiktet i vannet."

Oppdraget: Hva er det du søker fra livet og fra andre? I dag, gjør det til ditt mål å gi til andre akkurat det du søker.

Ordspråkene 27:19; Lukas 6:37–38; Galaterne 6:7–10

Kommentarer