Eldrebølgen

Av Norvald Aasen. 

Åpent brev til helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkhol.

Det er vel bare nordmenn som blir eldre

Debatten den 28.sept. 2023 handlet om blant annet legers stressende arbeidsforhold.

Vi fikk stadig høre fra Kjerkhol at vi blir så mange eldre i dette landet. Nå vet vi at når politikere snakker om eldrebølge og at vi blir så mange eldre i Norge så mener de at dette gjelder bare nordmenn. Denne eldrebølgen bekymrer politikere og blir omtalt i alvorlige vendinger og med ansikter lagt i folder fra hårrota til langt under slipsknuter og utringinger. Men hvorfor er det bare nordmenn som blir til slik plage for elitene? Hvor har de gjort av de som skulle komme etter oss og fortsatt oppgavene etter at deres eldre må si stopp i arbeidslivet? 

Det var en politiker som var høyt ansett i AP, og ved navn, Gro Harlem Brundtland, som også hevdes å være lege, som blir omtalt som abortlovens gudmor. Etter 40 års virke kan denne u-loven sees som grunnen til at vi blir "flere" eldre nordmenn og færre unge til å ta over for oss. Da går det den veien at et gammelt folkeferd møter veggen, går til grunne, rett og slett. 

Så, Kjerkhol, det blir egentlig færre nordmenn i denne eldrebølgen da rekrutteringen til vårt folk uteblir. I dette landet vårt har myndighetene bestemt at mange tusen avleggere av vårt folk årlig ikke skal få komme til verden. Da vil også tallet på eldre nordmenn krympe med tiden. Men det er vel også hensikten. Vi har gjort vårt så nå kan fremmede overta vårt folks verk skapt gjennom generasjoner og tider. Minner om professoren som har som sin livsoppgave å dekonstruere majoriteten (oss) og gjøre det så grundig at vi aldri mer kan kalles en majoritet i eget land. Litt av en "høyverdig" livsoppgave å tjene til sitt daglige brød for! 

Forsiktig kan vi si at 12 000 barn årlig er tatt bort gjennom 45 år, pluss at de 20 eldste årsklassene selv ville vært i foreldregenerasjonen og slik skaffet landet flere hender og hoder til å ta seg av sine eldre og andre samfunnsoppgaver. Det tallet du der vil komme frem til er uhyggelig høyt, og grufullt! Ringer der en bjelle, Ingvild Kjerkhol?

Jeg tror at de fleste eldre som har lagt årene inn, helt eller delvis, ikke har noe å skamme seg over om de får noen år ekstra etter en lang arbeidsdag. Bare helsa holder sånn noenlunde. Men nett det kan nok røyne på for mange som har hatt tunge tak i livet, både arbeidsmessig, og kanskje i ulike krevende familiesammenhenger. Det er vel grunn til å mene at de fleste politikere, og mange av deres omgangsvenner, ofte selv sitter på den grønne gren og ser ned på sliterne. Den grønne gren ble vel satt opp til denne eliten av de som faller inn under begrepet, eldrebølgen, bølgen av eldre nordmenn, altså! Innvandrere, mange fra ikke-vestlige land, er tydeligvis ikke omfattet av denne eldrebølgen. Disse er såkalte ressurser, og blir det for evig tid. De blir visstnok ikke eldre, men "sliter" til de stuper, og blir hedret og takket for at de bygget Norge med "svette, blod og tårer". Sitatet hentet fra Kristin Halvorsen (SV) under en valgkampreise til Pakistan. (VG-12/7 2005)   

Men nå har vel ikke helse- og omsorgsministeren, så mye ansvar lenger når det gjelder sitt politiske felt. Om jeg ikke husker feil så reiste hun med en mektig delegasjon til det globalistiske WHO, der også fru Brundtland og Støre engang fordrev tiden, og overlot styringen av helsepolitikken til WHO. Så nå må vel Kjerkhol være glad for å slippe nasjonalt ansvar for det fagfeltet som skulle ligge under hennes departementet. Suverenitetsavståelse kalles det vel? Noe som jeg tror også er i strid med Grunnloven. Men pytt sann, det er nordmenn som skal rette seg etter lover og regler i landet vårt, politikerne gjør som de vil også i den sammenheng, støttet opp av sitt nye folk som ikke ligger samfunnet til byrde som eldre, synes det som!     

Norvald Aasen, 6983 Kvammen

Kommentarer