Hvorfor møter vi så mye lidelser og prøvelser i denne verden?

Av O. H. Kydland. 

Skal vi bare ta imot det gode fra Gud og ikke også det onde? (Job 2, 10)

 Hvorfor møter vi så mye lidelser og prøvelser i denne verden? Hvorfor Herre, spør vi mange ganger og undrer oss over hvorfor dette og hint skal hende meg og mine.

 Også Job fikk oppleve smertefulle prøvelser, og Jobs bok er skrevet til lærdom og trøst for oss som lever i dag.

 Job fryktet Herren og levde i fortrolig samfunn med ham. Han var velstående og en uklanderlig og rettskaffen mann. Han holdt seg borte fra det onde. Han hadde omsorg for andre og var redd for at barna hans skulle falle fra Herren.

 Gud lot Satan prøve denne mannen om han dyrket Gud for vinnings skyld, og Job fikk oppleve forskjellige prøvelser. Han tapte alt han eide ved krig og naturkatastrofer. De ti barna hans ble revet bort i et øyeblikk. Sykdom, som medførte mange lidelser, fikk han også erfare. Til og med hans egen kone vendte seg imot ham og begynte å håne og spotte hans gudstro. Venner som kom for å trøste, gjorde situasjonen enda vanskeligere for ham ved sine velmenende, men uriktige utsagn. Til slutt ble han rammet av anfektelser og tvil.

 Har også du blitt rammet av noen av disse prøvelsene? Synes du livet er vanskelig og nesten uutholdelig? Du kan også finne svar på lidelsens problem, slik som Job – ikke teoretisk, men ved et møte med Herren (Job 42, 1–6). Job innrømmet at hans erkjennelse var mangelfull og at han hadde syndet mot Herren og ba om tilgivelse.

 Herren så til Job i hans nød og gjorde ende på hans prøvelser. Herren vil også se i nåde til deg. Han er den samme i dag, og hans ord står fast selv om han føles langt borte, og du tenker at han ikke ser deg i din mørkeste fortvilelse.

 Det kan hende vi ikke forstår Herrens vei fullt ut her i verden. Men vi skal vite at han som kjenner alle ting, har en god hensikt med å la oss møte prøvelser, for å knytte oss nærmere til seg (1 Pet 1, 7).

 – Vent på Herren!

Kommentarer