Denne mann tar imot syndere

Av Willy M. Nilsen. 

Både fariseerne og de skriftlærde knurret og sa: Denne mann tar imot syndere og eter sammen med dem. 
(Luk 15, 2)

 De religiøse herrer mente dette som en kritikk mot Jesus. At han fikk så stor tilslutning og ikke de, gjorde dem sure og kritiske til alt Jesus sa og gjorde. Men det som de mente som negativ omtale av mannen fra Nasaret, fikk ofte en helt annen virkning enn de hadde tenkt.

 For det var jo for å frelse syndere Jesus kom. I lys av dette forkynte de et fantastisk budskap: «Denne mann tar imot syndere.» Det er en evangelisk sannhet, som alle syndere skal få ta til seg. Men den som er egenrettferdig og ikke vil ta imot Jesus, får ikke lære å kjenne betydningen av denne sannheten.

 Da de religiøse ledere stod ved Jesu kors og hånte ham, forkynte de faktisk også evangeliet. De sa: «Andre har han frelst, men seg selv kan han ikke frelse» (Matt 27, 42). Det er helt sant! Han har frelst andre og oss ved sin lidelse og død på korset. Men hadde han steget ned av korset og frelst seg selv, da ville vi forsatt levd under Guds vredes dom, redningsløst fortapt!

 I andaktsordet i dag lyder det evangeliske toner for alle som har bruk for Frelseren. Disse tonene skal synges ut til hele verden, til alle som kjemper med synd og anfektelse, nederlag og fall.

 Jesus tar i mot syndere. Han tar imot deg! Med alle dine feil og nederlag, med alle dine synder og problemer av forskjellig slag får du komme til ham som elsket deg inntil døden, ja døden på korset.

 Tårnhøye bølger slår mot din livsskute. Du er redd for livet, redd for hva dagen skal bringe av nye sorger og nye fall. Hør: Jesus tar imot deg!

 Du får komme til ham i dag.

Sjå, han gjeng inn til syndig mann!
Så over Jesus dei klaga.
Men denne syndar livet vann,
sælt i hans hjarta det daga:
Livet han storleg stunda på,
ljoset han lengta sårt å sjå,
såg han i Frelsarens åsyn.

Kommentarer