Borte er alt elende

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Da skal blindes øyne åpnes og døves ører lukkes opp. Da skal den lamme springe som en hjort, og den stummes tunge skal juble. For vann bryter fram i ørkenen og bekker i ødemarken. (Jes 35,5-6)

 I kapittel 34 og 35 er det tale om to sider ved den gjerning som Herren gjør på sin dag. Og disse to kapitlene utgjør konklusjonen på det foregående avsnitt, kapitlene 28 – 33, der Herren understreker at han alene er sitt folks tilflukt og frelse. Guds folk må ikke sette sin lit til menneskelig styrke og kløkt.

 Gud er suveren, og dette viser seg i hans gjerning som Dommeren (kap 34) og som Frelseren eller Gjenløseren (kap 35).

 Velsignelsen som kommer med Messias-riket karakteriseres ved at den skaper fruktbar mark av ørken og jubelsang fra ødemarken (35, 1).

 Juda ble nok befridd fra sin fiende, Assyria. Da skjedde det en oppliving i landet og ørkenen ble forvandlet til dyrket mark. Men dette er et svakt forbilde på det som skal skje i endens tid. Da skal det være jubel og lovsang (v 2). Det blir nytt syn, ny hørsel, lamme springer og stumme jubler (v 5. 6). Det blir ny styrke, ny frimodighet, frelse (v 4).

 Store under preger Messias-tiden. Da Jesus vandret omkring i Jødeland, ble blindes øyne åpnet, døves ører ble lukket opp, lamme sprang omkring som en hjort, stummes tunge jublet.

 Vi skal til enhver tid få lov å komme til Jesus med våre problemer, sykdommer og nederlag. Han er den samme.

 Men det viktigste – vi skal få komme med det største problemet, syndens problem. Han åpner vårt hjertes øyne, så vi ser ham klart. Vi kan få høre hans røst blant alle verdens lokkende røster. Vi skal få springe i frelsens fryd og juble med forløst tunge. For veien til himmelen er ryddet. På denne veien skal ikke engang dåren fare vill. På denne veien går de gjenløste, de som er forløst fra syndens trelldom. Og veien er Jesus.

 Går du denne veien?

Kommentarer