Davids rike nåde


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Vend øret hit og kom til meg, hør, så skal dere leve! Jeg vil slutte en evig pakt med dere, min godhet mot David står fast. (Jes 55,3)

 I dette kapitlet hører vi tale om en stor innbydelse. Dette er et framtredende kapittel i likhet med kapittel 53. Det er en innbydelse til de tørste og fattige om å komme å få del i den nåde som ble lovt David. Det gjelder "Davids rike nåde, den visse." Salomo, Davids sønn, ba Herren ved innvielsen av templet: "Kom i hu den rike miskunn som du har lovt David, din tjener!" (2 Krøn 6, 42)

 Gud talte til David ved Den Hellige Ånd om "en hersker over menneskene, en rettferdig, en hersker i gudsfrykt. Han skal være lik morgenens lys når solen går opp" (2 Sam 23, 3. 4). Ved ham ("herskeren over menneskene") er den evige pakt opprettet og den omfatter "all min frelse og alt godt" (2 Sam 23, 5).

 I sin tale i synagogen i Antiokia i Pisidia henviste Paulus til dagens ord da han talte til jødene om Jesu Kristi oppstandelse (Apg 13, 34).

 Denne Messias er satt "til et vitne for folkeslag ..., til en fyrste og en hersker over folkeslag" (Jes 55, 4). Ja, "hedningefolk som ikke kjenner deg, skal løpe til deg ..." (Jes 55, 5).

 Jesus er vitne, et sannhetsvitne - "nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus", ja, han er "full av nåde og sannhet" (Joh 1, 14. 17). Hver den som er av sannheten, det vil si hver den som tror på ham, som er Sannheten, hører hans røst (Joh 18, 37).

 Som fyrste er han "livets høvding" (Apg 3, 15) og "frelsens høvding" (Heb 2, 10). Han er den himmelske herskeren i gudsfrykt, som har all makt i himmel og på jord og som er med sine alle dager inntil verdens ende (Matt 28, 18. 20).

 Du har vel Jesus som Herre i ditt liv? Hvis ikke, så "søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær" (Jes 55, 6).

Kommentarer