Ordet fra Guds munn

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Hør på meg, dere kyster, lytt, dere folk fra det fjerne! Herren kalte meg før jeg ble født, fra jeg var i mors liv, har han husket mitt navn. Han gjorde min munn til et kvast sverd, i skyggen av sin hånd skjulte han meg. Han gjorde meg til en spiss pil, i sitt kogger gjemte han meg. 
(Jes 49,1-2)

 Dette er den såkalte andre sangen om Herrens lidende tjener. Og her er det tjeneren selv – Messias, Kristus – som taler. Vi legger merke til at i første del av Jes 40 – 66, den såkalte Trøsteboken, så adresseres budskapet om frelse til Israel, Guds utvalgte folk. Ved slutten av kapittel 48 blir det forløste Israel bedt om å forkynne frelsesbudskapet til jordens ende. Og her i kapittel 49 vender Forløseren, Messias seg til «fjerne kyster» og «folk i det fjerne.» Denne saken gjelder altså menneskeslekten.

 «Herren har kalt meg fra mors liv av». Faderen har kalt ham og sendt ham. «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv» (Joh 3, 16). «Faderen elsker Sønnen, og alt har han gitt i hans hånd» (Joh 3, 35). Og Jesus er kommet ned fra himmelen for å gjøre hans vilje som har sendt ham. Og Guds vilje er at Jesus ikke skal miste noe av alt det som Faderen har gitt ham (Joh 6, 38). Derfor er det slik at alle de som Faderen gir Jesus, kommer til ham. Og den som kommer til Jesus, vil han slett ikke støte ut (Joh 6, 37).

 Han har Ordets sverd – Åndens sverd – som sin utrustning og sitt våpen. Ja, han er Guds Ord. Han er Ordet ved hvem alt er blitt til (Joh 1, 3). Dette Ord er «levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver sjel og ånd, ledd og marg, og dømmer hjertets tanker og råd» (Heb 4, 12). Dette Ord er det som gjør død og gjør levende, som sårer og leger (5 Mos 32, 39). Det er lovens Ord som gjør at et menneske får se seg som en fortapt synder.

 Dette er ham det heter om i Johannes Åpenbaring 1, 16: «Av hans munn gikk det ut et tveegget skarpt sverd.» Og det er denne Herrens tjener det står om i 2 Tess 2, 8 at han i endetiden skal ødelegge Den lovløse – Antikrist – med sin munns ånde.

 Har han fått frelse deg?

Kommentarer