Ap-regjeringen, fra elendig til ubrukelig

Av Dan Odfjell. 

Jonas Gahr Støre er ingen statsleder som tenker Norge, senest med en nestleder, Tonje Brenna, først belønnet som kunnskapsminister. Dette med basis i en elendig VGS, dvs med 2 i matematikk, altså hakket før stryk. Og uten arbeidslivs erfaring, en Ap-broiler forfremmet på basis av - brutalt sagt - ingenting. At hun ikke forstår hva habilitet dreier seg om, er for lengst demonstrert, og at hun ikke, som minister, vet hvem hun dirigerer stats- og våre penger til, er også bevist. Det har tatt ett år før hun nå innrømmer at Utøya AS ble tilgodesett med et millionbeløp; hun evner altså ikke en gang å forstå sine forutsetninger. Hennes eneste «kvalifikasjon» er at hun overlevet Utøya-massakren.. Men det kvalifiserer da ikke til å bli nestleder i Ap; en nasjonal dårlig vits. Men, det manglende «akademiske» gjelder også helseminister Ingvild Kjerkol som plagierte seg til en B-S master-oppgave, som også klart 
står til direkte nedrykk. 

Støre´s valg av medarbeidere og ministre har vært under enhver kritikk, til dels rene skandaler. Det begynte med at han valgte den mest ærlige innen Ap, ifølge ham selv, Eva Kristin Hansen fra Bergen, som Stortingspresident. Så viste det seg dessverre feil, og flaut til hennes straks-erstatning, av alle, valgte han en ukjent iraner til nest etter Kongen, dvs i rang, noe spesielt det hele, som mange av hans andre disposisjoner. For ordens skyld, jeg har ikke noe imot iranere, det landet har jeg besøkt og hatt en investering i. En annen merkelig utnevnelse var den hjelpeløse, men sikkert hyggelige, Marte M. Persen, til Olje og energiminister. At hun ikke hadde forutsetningene for den posten, ble løst ved Hadia Tadjik (tidligere Ap-nestleder) som også måtte gå pga snusk, og slik ble stillingen som arbeids- og inkluderingsminister ledig. Det ble til minister-rokkering, Persen i den stillingen. På samme måte ble Eva Kristin Hansen tatt vekk fra Olje- og Energi- departementet og Terje Aasland satt inn i hennes sted.

Løgn og problemer har vært typisk for Støre-regjeringen, men med riksmediene på sin sosialistiske side, biter intet tilsynelatende på ham. I retrospekt tror jeg, bortsett fra Hamas-relaterte og skjemmende kjedeligheter og jødehat, tror jeg den største skandalen som vil bli hengende etter statsministeren, er Ukraina-krigen. Kanskje mente han den brukt  til å få oppmerksomhet vekk fra egne problemer, likt Joe Biden i USA, som blitt kalt den verste presidenten i landets historie, men det tildekket av riksmediene i Norge.. De beskytter det korrupte Biden-regimet med abnormal uetterrettelighet. Men la det ligge, Støre, til tross for vårt naboskap med Russland og norske interesser i nord etc, kastet oss farlig inn i USA´s stedfortrederkrig til dels på feile premisser, dvs «på lag» med Nato´s generalsekretær Jens Stoltenberg - han betalt fra USA og utenfor norske freds- og andre interesser. De begge har løyet om bakgrunnen for denne krigen, Stoltenberg som en leiesoldat, his business..

Støre derimot, svarer for Norges interesser og kan høyt kritiseres i denne sammenhengen, som en overivrig krigshisser. Han trodde nok Russland ville tape og aksjonerte unasjonalt og klosset, ja unødvendig og uforsvarlig ved å kaste bensin på bålet. Russland har nå vunnet, og Vesten, med både Jens og Jonas om bord, har tapt, og det mer enn bare anseelse. Det er for tidlig å sette opp en «taperens» regnskap, for Norge synes hemmelig å ha assistert USA på måter som ennå ikke er avklart. Men Jonas i sin krigsiver har sendt nærmere 100 milliarder ukontrollerbare kroner til det notoriske mest korrupte landet i Europa; et mer enn USA pr capita beløp, og husk, sistnevntes milliarder er mye «resirkulert» tilbake til USAs militær-industrielle kompleks. Våre penger et tapt og sunket i jorden for alltid. Ikke rart Zelensky & Co er oss takknemlig, når i tillegg, vi har sendt Ukraina våpen.

Siden Ukraina er i krig med Russland, ble forbudet om ikke å sende norske angrepsvåpen 
til krigende parter brutt, og Norge er nå teknisk kommet i krig mot vår store nabo, Det var overmodig og uklokt, og opplagt unødvendig, det å være den flinkeste gutten i klassen mht krig, det har aldri lønnet seg, spesielt ikke for forsvarsløse.. Denne iveren til selv å overgå det store USA med krigs-midler, viser ren dårskap. Den eneste grunnen som faller meg inn for slik stormannsgalskap, er at Støre kom feilt ut som statsminister og, likt banditten Biden, har de begges mål vært noe annet enn å erobre et landområde kalt Ukraina. Begge har allerede tapt stor prestisje, bare at verden ennå ikke har fått det hele bildet med seg.

Å være pokerspiller med andres penger tillates opp til et punkt, ved «å double down». Hadde ikke Norge dessverre vært så søkkrikt, og sågar tjent på krigen og energimangelen, hadde vi ikke kunnet oppføre oss som fulle, brautende russere eller tyskere, Tyskland ligger forresten nå særs dårlig an, EU inkludert. Derfor sier jeg, få Norge ut av EU, og gjenvinn derved vårt nasjonale herredømme. Tiden synes inne til nå å starte utmeldelsesprosessen. Men Erna Solberg som globalist, synes å være den neste bøygen.. Måtte sleipingen aldri igjen bli statsminister, ingen Norge venn, en super egoist, en frekk og upatrotisk bergenser. Jeg skjemmes.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer