Det himmelske land

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Men nå er det et bedre land de lengter etter, det himmelske. Derfor skammer ikke Gud seg over dem, ved å bli kalt deres Gud. For han har gjort en stad ferdig til dem. (Heb 11, 16)

 Da Jesus døde for våre synder, løste han meg fra lovens forbannelse, døden og djevelens makt. Det gjorde han ved at han oppfylte lovens krav og plikter, og utslettet mine synder for Gud.

 Men Jesu frelserverk inneholder mer enn dette. Han har også vunnet tilbake vår tapte arv. Han har gitt oss barneretten hos Gud, den evige herlighet, alle himmelens skatter og rikdommer.

 Vi skal ikke bare leve med tilgitte synder her på jorden, og når døden kommer, så er det slutt. Men nå har Herren gjort en stad ferdig for alle som tror på Jesus. "Men vi har vårt hjemland i himmelen" (Fil 3, 20). Der er vårt borgerskap.

 Dette forklares så fint for oss i 3 Mos 25, der det står en detaljert forordning om hvordan det skulle gå til å kjøpe fri en israelitt som var solgt til en fremmed. Jubelåret var hvert 50. år. Dette året var et frihetsår. "Dere skal holde det femtiende år hellig og utrope frihet i landet for alle dem som bor der. Det skal være et jubelår for dere. Og dere skal komme tilbake, hver til sin eiendom og hver til sin slekt."

 Her fortelles det at det ikke bare skjedde en frikjøping av fanger, men også en gjenløsning av eiendom.

 Dette lærer oss hva innholdet i frelsen egentlig er. Det viser at legemet også skal forløses fra et fangenskap. "Ja, ikke bare det, men også vi som har fått Ånden som førstegrøde, også vi sukker med oss selv, mens vi lengter etter vårt barnekår, vårt legemes forløsning" (Rom 8, 23).

 Så er vi snart hjemme. "For han har gjort en stad ferdig til dem" (Heb 11, 16).

Kommentarer