Ekteskapet er Guds gode ordning

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

La ekteskapet holdes i ære av alle, og ektesengen være usmittet! For Gud skal dømme dem som driver hor og bryter ekteskapet. (Heb 13, 4)

 Ekteskapet er en ordning som er innstiftet av Herren. Det leser vi om helt i begynnelsen av Bibelen. "Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og bli hos sin hustru, og de skal være ett kjød" (1 Mos 2, 24).

 Det sies ofte om dette verset at det handler om kjærlighet. Mange mener i dag at det er ikke nødvendig å gifte seg, man kan bare flytte sammen når kjærligheten er til stede. Men ser vi på hva teksten vår i dag sier, er det noe helt annet. "La ekteskapet holdes i ære av alle"!

 Da Jesus fikk spørsmål fra fariseerne angående skilsmisse, siterte han og stadfestet ordet fra 1 Mos 2, 24. Vi ser at det ikke handler om kjærligheten i og for seg, men om ekteskapet mellom mann og kvinne. "Han svarte og sa: Har dere ikke lest at han som skapte dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne, og sa: Derfor skal mannen forlate far og mor og holde seg til sin hustru, og de to skal være ett kjød? Så er de ikke lenger to, men ett kjød. Derfor, det som Gud har sammenføyd, det skal et menneske ikke skille" (Matt 19, 4-6).

 Men er det da så nøye med dette papiret, ekteskapsattesten? Det viktigste er vel at vi er glad i hverandre? Nei, ekteskapet er en offentlig sak. Derfor er nettopp papiret så viktig, som bekreftelse på et offentlig og forpliktende troskapsløfte.

 Å føle kjærlighet er i seg selv ikke nok til sammenføyning, til å flytte sammen. Ekteskapet er Guds gode ordning, som han vil skal bringe velsignelse over både den enkelte og samfunnet. Innen ekteskapet skal kjærligheten råde. Derfor er samboerskap synd. Du som lever slik, må omvende deg og bryte med det, hvis du skal berge din sjel fra Guds dom. Ekteskapsbrytere skal ikke arve Guds rike. Å være samboere er å leve som ektefolk uten å være det.

 Legg merke til hvordan Herren taler i sitt ord. Herren sier ikke at de bare kan flytte sammen, men han sier gifte seg (1 Kor 7, 9). La oss holde fast på Guds gode ordning.

Kommentarer