Frelsesverket er fullbrakt

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Da Jesus hadde fått vineddiken, sa han: Det er fullbrakt! Og han bøyde sitt hode og oppgav sin ånd. (Joh 19, 30)

 Fullbrakt betyr å føre en sak fram til målet, til det er i orden, så det aldri skal gjøres om. Det er ikke snakk om noe foreløpig her. Det er gjort én gang for alle.

 Jesus var kommet for å fullføre en bestemt gjerning. Da den gjerningen var fullført, sier han på korset: "Det er fullbrakt!"

 Dette sies flere andre steder også: "Jesus sier til dem: Min mat er å gjøre hans vilje som har sendt meg, og å fullføre hans gjerning" (Joh 4, 34). "Men jeg har det vitnesbyrd som er større enn det Johannes gav. For de gjerninger som Faderen gav meg å fullføre - selve gjerningene som jeg gjør, vitner om meg at Faderen har sendt meg" (Joh 5, 36). "Jeg har herliggjort deg på jorden idet jeg har fullført den gjerning som du har gitt meg å gjøre" (Joh 17, 4).

 Hvilken gjerning snakker vi om her? Da skal vi først av alt huske på hvilken stilling du og jeg var kommet opp i. "Vi var av naturen vredens barn likesom de andre". Synd fører alltid skyld med seg. Syndefallet har ikke bare gjort at det er blitt et brist i vårt gudsforhold, eller at vi har blitt noen svake skapninger overfor Gud. Nei! Mennesket er dødt i sine synder (Matt 8, 22).

 Nettopp da vi var i denne stillingen, kom Jesus for å fullføre en ganske bestemt gjerning. Det var at han skulle sone synden, betale gjelden, gjenopprette syndefallet, kjøpe oss tilbake til Gud med sitt eget blod. "For mens vi ennå var skrøpelige, døde Kristus til fastsatt tid for ugudelige."

 Jesus bar verdens synd og led Guds dom og forbannelse over synden i vårt sted. Det var den gjerningen han var kommet for å fullføre.

 Frelsesverket er fullbrakt. "For med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget" (Heb 10, 14).

Kommentarer