Gi akt

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Ja, gi akt på ham som utholdt en slik motstand fra syndere, for at dere ikke skal gå trett i deres sjeler og bli motløse. (Heb 12, 3)

 Hvorfor er det så mange motløse kristne nå for tiden?

 Teksten i dag gir oss svaret. Det er fordi vi ikke i tilstrekkelig grad gir akt på Jesus og det han har gjort for oss. «Med blikket festet på Jesus, han som er troens opphavsmann og fullender. For å oppnå den glede som ventet ham, led han tålmodig korset.»

 Det er korset du skal ha for øye. Hans død for dine synder er det du må se på, ellers blir du motløs. Hva gagn er det i å se på seg selv?

 Mange kristne har glemt at det er Jesus som er kraftkilden i vandringen som kristen. Det er mange som tror at nå må formaningene overta. Nå må jeg ta det alvorlig med Guds bud, prøve å leve etter Guds vilje og gjøre det han krever av meg.

 Men det er bare når du er frigjort fra loven i din samvittighet, at du virkelig kan leve som en kristen. Du skal vite at Jesus oppfylte lovens krav for oss og kjøpte oss fri fra dens forbannelse. Loven har ikke noe å kreve av oss. Gud er fornøyd med Jesu gjerning.

 Samtidig er vi ufullkomne mennesker, og synden henger fast ved oss så lenge vi er her i verden. Da skal Guds lov vise oss vår synd og føre oss inn til Kristus. Og Guds bud og formaninger viser hva som er hans gode vilje for vårt liv i verden.

 For den som er blitt frelst og har fått del i Jesu nåde, vil dette spørmålet komme naturlig etterpå: Nå vil jeg leve for Jesus, og gjøre hans vilje. Hvor går veien? Da kommer formaningene og sier: Her går veien. De er som skilt som viser retningen en kristen skal vandre. Men skiltene kan ikke gi meg kraft. Det er ikke skiltene som driver bilen, selv om de har sin nytte.

 Formaningen skal du ta til ditt hjerte, og bøye deg for. Men kraften til et hellig liv må du hente ved nådens ord. Derfor må du fordype deg mye i Ordet om korset, ellers blir du trett og motløs.

Kommentarer