Han ble bønnhørt for sin gudsfrykt


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Han har i sitt kjøds dager, med sterkt skrik og tårer, båret fram bønner til ham som kunne frelse ham fra døden. Og han ble bønnhørt for sin gudsfrykt. (Heb 5, 7)

 Flere kristne mennesker sukker over at Gud ikke hører deres bønn. De føler det er så stengt når de ber, og at Gud ikke kan hjelpe dem. Det kan være flere grunner til dette. La meg nevne én av dem, nemlig at bønnesvaret ikke samsvarte med det en ønsket seg og bad om.

 Hva kan vi lære av Jesu bønn? Jesus bad om å bli frelst fra døden. Han ba tre ganger at kalken måtte gå ham forbi. Og merk deg! Han ble bønnhørt. Men svaret ble helt annerledes enn hva han bad om. Jesus måtte gå veien om Golgata og døden. Han måtte gå inn under Guds vrede i ditt sted, for å kjøpe deg fri fra alle dine synder. Det var ingen annen vei Jesus kunne gå, hvis han skulle bli vår frelser.

 Når du ber, og svaret blir noe helt annet enn hva du hadde tenkt, så skyldes ikke det at Herren ikke hørte din bønn. Han ser hva som gagner deg til enhver tid. Det er fordi han vil ha deg hjem til himmelen.

 Et eksempel har vi i Joh 11 i forbindelse med at Lasarus var død. Jesus ble budsendt, men han drøyde ennå to dager med å komme. Var det nødvendig?

 Det er ventetid i Guds rike. Paulus hadde en torn i kjødet, som han ville bli kvitt. Men han ble ikke kvitt den.

 Vi skal ta Jesus på ordet, og gjøre bruk av den retten vi har fått, å be i Jesu navn. "Hittil har dere ikke bedt om noe i mitt navn. Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen" (Joh 16, 24).

 Vi har fått Guds løfter og Jesu ord om å be i hans navn. Disse skal vi holde oss til og stole på.

Kommentarer