Hold fast på det du har hørt


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Derfor må vi så meget mer holde fast på det vi har hørt, så vi ikke skal drive bort fra det. (Heb 2, 1)

 Hvordan kommer et menneske bort fra Jesus? Det skjer på samme måte som da «slangen dåret Eva med sin list, slik skal også deres tanker bli fordervet og vendt bort fra den enkle og rene troskap mot Kristus» (2 Kor 11, 3).

 Det er tankene dine djevelen vil ha tak i. Det viktigste og farligste angrep djevelen setter inn, er angrepet på Bibelens sannhet og troverdighet. «Har Gud virkelig sagt?»

 Vi hører i dag at vi ikke må være dømmende overfor hverandre, men tolerante. En sier at ikke noe er absolutt. For meg er det slik, for deg er det slik. For meg er dette rett, for deg kan det godt oppleves galt. Hvem vet? Så får vi tolerere hverandre. Det viktigste er jo tross alt at sjeler blir frelst. Så får vi heller se litt ulikt på en del andre spørsmål.

 En slik holdning til Skriften er livsfarlig, og den vil til slutt føre til et frafall, og til sist til evig død. For hva skulle vi stole på, om ikke på det Gud har talt til oss? Og hva skulle bringe oss frelse, om ikke det som er sagt i Bibelen er sant?

 Selv om mange i dag sier at Bibelen er Guds ord, så får vi til stadighet høre at det finnes feil, selvmotsigelser og unøyaktigheter når det gjelder historiske og geografiske utsagn. Men en sier samtidig at Bibelen er klar og ufeilbarlig når det gjelder det viktigste, nemlig det som har med frelsen å gjøre. Konsekvensen av dette syn, er at Bibelen ikke ord for ord er Guds ufeilbare ord, men at den inneholder Guds ord. Dermed blir ikke Bibelen helt å stole på.

 Paulus holdning til Skriften er en helt annen. «Jeg tror alt det som er skrevet i loven og i profetene» (Apg 24, 14). Derfor trenger vi at «Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus.»

Kommentarer