Hvor kommer de gode gjerninger fra?

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

... hvor meget mer skal da Kristi blod - han som i kraft av en evig Ånd bar seg selv fram for Gud som et lyteløst offer - rense vår samvittighet fra døde gjerninger så vi kan tjene den levende Gud! (Heb 9, 14)

 Alle mennesker som ikke er frelst, gjør døde gjerninger. Grunnen til det er at de er åndelig døde. Derfor er selv de beste gjerninger et ugjenfødt menneske gjør, smittet av synd i Guds øyne.

 Ethvert forsøk på å forbedre det gamle mennesket vil føre til dårlig frukt og døde gjerninger. "For det er ikke noe godt tre som bærer dårlig frukt. Heller ikke bærer et dårlig tre god frukt. For hvert tre kjennes på sin egen frukt" (Luk 6, 43-45).

 Som mennesker preget av syndefallet var vi alle i et dårlig tre som bar dårlig frukt. Men da du ble frelst, fikk du flytte inn i Jesus. Du ble innpodet i ham. Samtidig tok Jesus plass i ditt hjerte. Da begynte det med en gang et nytt liv i deg, et nådeliv.

 De gode gjerninger som blir gjort, hvor kommer de fra? De kommer fra Jesu liv i meg. Uten at han bor i mitt hjerte, kan det aldri bli noen gode gjerninger etter Guds målestokk.

 Når de som skal plasseres på høyre side i dommen, og frifinnes, får høre av Jesus alt det de har gjort, svarer de: Når gjorde vi dette? De var ikke gjerningsbevisste. Da svarer Jesus: "Alt dere gjorde mot én av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg" (Matt 25, 40). Her ser vi at det er Jesus selv som er motivet og grunnen til gjerningene. Det var Jesus selv gjerningene dypest sett var rettet imot.

 Derfor sier Jesus i Joh 15, 4: "Bli i meg, så blir jeg i dere. Slik kan heller ikke dere bære frukt uten at dere blir i meg."

 Hemmeligheten med et liv etter Guds vilje er ikke å se på våre egne gjerninger, men å leve i Jesu nåde, i nært samfunn med ham.

Kommentarer