Hvordan blir syndenes forlatelse gitt?

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Etter loven blir nesten alt renset med blod. Og uten at blod blir utgytt, blir ikke synd tilgitt. (Heb 9, 22)

 Hvordan skal et menneske få tilgivelse for sine synder? Mange lever i den villfarelse, at når jeg har bekjent mine synder for Gud, så tilgir Gud meg. Gud kan vel ikke forlange mer av meg.

 Når du leser i Bibelen, så ser du at den sier noe helt annet. For at et menneske skal få tilgivelse for sine synder, så kreves det soning. Uten at blod blir utgytt, blir ikke synd tilgitt. Ypperstepresten kunne ikke komme inn i det Aller helligste uten blodet av et ulastelig offerdyr. Hvis ypperstepresten hadde gjort det, hadde folket gått til grunne, under Guds vredes dom. "For på denne dag skal det gjøres soning for dere for å rense dere, så dere blir rene for Herren fra alle deres synder" (3 Mos 16, 30). Uten soning er det ingen syndsforlatelse.

 Den soningen har Gud ordnet med gjennom en stedfortreder. "Derfor måtte han i alle ting bli sine brødre lik, for at han kunne bli en miskunnelig og trofast yppersteprest for Gud til å sone folkets synder." "I ham har vi forløsningen ved hans blod, syndenes forlatelse, etter hans nådes rikdom" (Ef 1, 7).

 Hvordan blir syndenes forlatelse gitt? Når blir nåden til? Den blir ikke til når du bekjenner dine synder. Men syndenes forlatelse ble til ved Jesu død på korset. Fra den stund har den ligget ferdig i Jesus og ventet på oss. Du skal få bekjenne dine synder for Herren. Ikke prøv å skjule noe for ham. Vær ærlig overfor Gud.

 Men du skal vite at det er ikke ved bekjennelsen, men ved Jesu navn du får syndenes forlatelse. "Ham gir alle profetene det vitnesbyrd at hver den som tror på ham, får syndenes forlatelse ved hans navn" (Apg 10, 43). Syndenes forlatelse er knyttet til Jesus.


Kommentarer