I Guds øyne er du fullkommen

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

For med ett offer har han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget. (Heb 10, 14)

 Hvordan er det med ditt åndelige liv, ditt liv med Gud? Svaret er avhengig av hvilken synsvinkel du ser det fra. Betrakter du det ut fra deg selv, ja, da ser du bare synd, hvis du er ærlig.

 Betrakter du det derimot ifra Guds synsvinkel, så ser saken helt annerledes ut. Du som tror på Jesus, har ikke bare fått dine synder forlatt. Du er i Guds øyne fullkommen.

 Å være fullkommen vil si at det er ingenting som skal forandres på når det gjelder ditt forhold til Gud. Alt er i orden. Så står jeg for Gud i Jesus, og er fullkommen ren.

 Vi møter denne underlige dobbelheten hos Paulus i Fil 3, 12: "Ikke at jeg alt har nådd dette eller allerede er fullkommen." Det finnes en helliggjørelse og vekst i en kristens liv. Det er det Paulus mener når han sier at han ikke har grepet det. Her taler han om ufullkommenhet i sitt trosliv. Han synes at han var kommet så lite langt i kristenlivet. Han synes han hadde grepet evangeliet så lite, og sett så lite inn i evangeliets hemmeligheter. Men så sier han i vers 15: "La oss da, så mange som er fullkomne."

 Når det gjelder vår frelse, er vi fullkomne. Det finnes ikke en eneste kristen som ikke er fullkommen i Kristus (Kol 1, 28).

 En forkynner som var mismodig og nedtrykt, kom på besøk til en troende. Denne spurte forkynneren hvordan han hadde det med Gud. Han fortalte sin kristne bror hvor dårlig det stod til. Så spurte forkynneren den andre hvordan han hadde det med Gud? - Jeg fikk Sg i alle fag. Min kristendom er fullkommen. Men i meg selv er jeg en makk og en orm.

 La oss betrakte vår stilling fra Guds synsvinkel.

Kommentarer