Ingen kan dømme den som har satt sin lit til Jesus


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Og likesom det er menneskenes lodd én gang å dø, og deretter dom. (Heb 9, 27)

 Da syndefallet skjedde, trengte døden gjennom til alle mennesker. Så kom døden "til å herske, fordi denne ene falt." Derfor er det - fram til den dagen Jesus kommer igjen - like sikkert at døden en dag kommer, som at du er et menneske.

 Deretter kommer dommen. "For vi skal alle åpenbares for Kristi domstol, for at enhver kan få igjen det som er skjedd ved legemet, etter det han gjorde, enten godt eller ondt." Da skal alle stilles frem, og hvert kne bøye seg, "og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til Gud Faders ære."

 Derfor er det én du skal frykte mer enn noen annen, og det er Gud. "Frykt for ham som har makt til å slå i hjel og til deretter å kaste i helvete. Ja, sier jeg dere: Ham skal dere frykte" (Luk 12, 5).

 Det må bli fryktelig når du skal møte Gud på dommens dag, om du da blir avvist av ham. Hvordan det skal gå deg i dommen, beror på én eneste ting. Det er ditt forhold til Jesus, og hvordan du har stilt deg til ham her i livet.

 Du skal legge nøye merke til hva som er en av Den Hellige Ånds gjerninger. Han skal overbevise verden om synd. Så får vi høre hva den synden består i: "... fordi de ikke tror på meg" (Joh 16, 9). Det er det som dømmer dem.

 Sanne kristne har også synd, men de skal likevel ikke komme til å bli dømt i dommen, men bli frikjent. Det er fordi Jesus tok straffen og døde i synderes sted. Vi skal hele tiden huske på at Jesus er vår stedfortreder.

 Så kan ingen dømme den som har satt sin lit til Jesus. Da måtte de først dømme Jesus. Derfor blir enhver som setter sin lit til Kristus, frikjent i dommen.

Kommentarer