Jesus bærer oss hele tiden fram for Gud


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Etter at han hadde fullført renselsen for våre synder, satte han seg ved Majestetens høyre hånd i det høye. (Heb 1, 3)

 Da Jesus gjorde renselse for våre synder, betydde ikke det at synden ble renset ut fra vårt hjerte eller fra vår erkjennelse. Synden må jeg bære i meg så lenge jeg lever her på jorden, også etter at jeg er kommet til tro på Jesus. Men det betyr at synden blir skjult for Guds øyne. "Salig er den som har fått sin overtredelse forlatt og sin synd skjult. Salig er det menneske som Herren ikke tilregner misgjerning" (Salm 32, 1-2).

 Da frelsesverket var fullført, satte Jesus seg ved Faderens høyre hånd.

 Hvorfor sitter Jesus der? Synden er en veldig makt. Selv om du ikke skal synde, så kommer den over oss med veldige angrep. Hva skjer når du synder? Da trer Jesus personlig fram for Faderen. "Han gikk inn i selve himmelen for nå å åpenbares for Guds åsyn for vår skyld" (Heb 9, 24).

 Jesus bærer oss hele tiden fram for Gud. Vi skal huske på at Jesus er ved Faderens høyre hånd som vår rettferdighet. Om du synder, er han rettferdig i ditt sted. Derfor kan du få nåde og tilgivelse for alle dine synder. "Se, også nå har jeg mitt vitne i himmelen, i det høye er det en som taler min sak. Min talsmann er min venn, ... og han taler menneskets sak for Gud" (Job 16, 19-21).

 Denne stedfortredergjerningen fortsetter. Dette trenger vi, fordi vi synder også etter at vi er kommet til tro på Jesus. Når Gud ser sin Sønn, så ser han deg rik på alt. "For i ham er dere blitt rike på alt" (1 Kor 1, 5).

 Selv den ringeste kristen er i Jesus helt rettferdig, salig, og er rik på alt.

 La oss i dag prise ham for det.

Kommentarer