Kan jeg være en kristen uten helliggjørelse?

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Jag etter fred med alle, og etter helliggjørelse. For uten helliggjørelse skal ingen se Herren. (Heb 12, 14)

 Kan jeg være en kristen uten helliggjørelse?

 Nei! Det går ikke an å stå stille som en kristen. Stillstand er tilbakegang, og det ender med åndelig død.

 Hvorfor er det så viktig med helliggjørelsen? Da må du først være klar over at en kristen har to naturer - den gamle natur, kjødet, som er arvet fra Adam, og den nye natur, som skapes av Den Hellige Ånd ved gjenfødelsen. "For kjødet begjærer imot Ånden, og Ånden imot kjødet. De to står hverandre imot, for at dere ikke skal gjøre det dere vil" (Gal 5, 17).

 Da du kom til tro på Jesus, kom du inn i en livslang kamp mellom disse to naturer. Om en lever etter den ene, kjødet, blir utgangen alltid døden. Ånden er det nye livet i deg som er skapt av Jesus.

 Kjødet er din gamle natur. Dette kjødet er like ukristelig etter at du kom til troen på Jesus, som det var før. Du vet du skal lese i Bibelen og be, men du merker treghet og uvilje. Vet du hva dette er? Det er kjødet som bremser. "Ånden er villig, kjødet er skrøpelig."

 Derfor skal dette kjødet ikke ha noen frihet. Men det skal tuktes og dødes. Det er for at jeg skal se mer av Jesus.

 Det var dette døperen Johannes sa om Jesus, "Han skal vokse, jeg skal avta" (Joh 3, 30).

 Å leve som en kristen er å leve i en stadig kamp mellom disse to naturer. Her ligger grunnlaget for alt kristent liv og all kristen vekst. I enhver kristen er Kristi sinn født inn i oss. Det hellige sinnet kjennetegnes ved to ting: Det elsker det Gud elsker, og hater det Gud hater.

 Et liv i samfunn med Gud er et liv i helliggjørelse. Kristus er gitt oss av Gud til både "visdom fra Gud, rettferdighet og helliggjørelse og forløsning" (1 Kor 1, 30).

Kommentarer