Politikerne er i en egoistisk maktboble

Av Dan Odfjell. 


Og de arbeider mot oss, mot det norske folket, nå for en vestlig og totalitær verden full av løgn og propaganda, senest mye rettet mot Russland grunnet behovet for en ytre fiende, noen å skylde på, for å tildekke uærlige seg selv. Blant annet lyver de med å påstå at Russland gikk inn i Ukraina for å gjenopprette det gamle russiske imperiet eller Sovjetsamveldet. Tull og tøys, Russland har et stort nok eget territorium uten behov for Ukrainas landområde. Nei, det Putin trengte var en sikkerhets-sone mot et truende USAs Nato, som, fra å være en forsvars pakt etter WW2, har forandret karakter til en imperialistisk angrepsformasjon. Norske elite-politikere vil ikke innrømme dette, fordi det ville være røpe mye usaklighet, nemlig at Vesten er på feilaktige, totalitære veier som, i sin fortsettelse, kommer til å ende i forferdelse. Derimot tror jeg det trauste, relativt patriotiske Russland, vil greie seg godt. Det er hva Norge nå synes å mangle.

 

Ola Tunander holdt et foredrag i Oslo nylig for partiet Fred og rettferdighet. Der tok han til motmæle mot propaganda-begrepet «fullskala krig» og begrunnet hvorfor det å snakke om et russisk «uprovosert angrep på Ukraina», er reinspikka løgn og propaganda. Vel, vi er økende mange som ser at anti-russisk propaganda er utgått fra et USA som, siden de sto bak kuppet i Kiev i 2014, og før, urasjonelt har drevet Nato-ekspansjonen østover på tvers av tidligere avtaler. Fra Putins side, Ukraina ble forsøkt tatt vare på gjennom Minsk-avtalene og derved gjort nøytralt, men vestmaktene torpederte egne inngåtte avtaler, og begynte isteden en opprustning av Ukraina. Angela Merkel har røpet at Minsk var en avtale de ikke mente å stå ved, ei heller at Donbas skulle få sin egen russisk status. Det siste ble torpedert av makten i Kiev. Ikke rart Putin organiserte til folkeavstemning i Krim, med flåtehavnen der.

 

Ved sin tale ved lav-invasjonen 24/2/22 sa Putin: «Jeg har allerede sagt at Russland har akseptert den nye geopolitiske virkeligheten etter Sovjetunionens oppløsning. Vi har behandlet alle de nye post-sovjetiske statene med respekt og vil fortsette å gjøre det. Vi respekterer og vil fortsette å respektere deres suverenitet. Men Russland kan ikke føle seg sikker, utvikle seg og eksistere med en permanent trussel rettet mot oss fra ukrainsk territorium. Og han la til: Vi har ingen planer om å okkupere ukrainsk territorium». Det er enkelt å påstå at han løy, men i denne talen forsvarte han de post-sovjetiske statene, et faktum. Svært mye taler for at den meget pragmatiske lederen faktisk snakket sant. Putin innledet nemlig ikke angrepet med å flybombe landets byer slik USA innleder sine imperialistiske kriger, et tydelig signal til Vesten at hans hensikt var forhandlinger. Hvilket han faktisk raskt oppnådde, men USA sa nei..

 

Fra Øystein Aa som Gjesteskribent på document.no 2/3/24 henter jeg ut dette avsnittet: «Hvorfor trekker ikke Russland seg frivillig ut av krigen i Ukraina? Det er fordi krigen ikke handler om å erobre land - om å sette inn et Quisling-regime - eller for å straffe en motpart. For Putin og Russland dreier konflikten seg om å nekte USA et militært nærvær i Ukraina som ville gjort Ukraina til en USA-bastion så tett på Moskva at Russland ikke ville hatt mulighet til å forsvare seg». Dette er forklaringen som Nato godt vet, men later som ikke-eksisterende. Gahr Støre vet det også, han lyver som alltid, som utenriksminister under Stoltenberg i den grusomme, unødvendige Libya- konflikten, som etterlot Afrikas mest utviklede land i ruiner og med en borgerkrig med ekstremistiske muslimer i kontroll. USA´s mange regimeskifte-kriger etter WW2 har vist seg forfeilede og umenneskelige. USA er ingen lysende demokratisk leder-stjerne lenger, og Norge bør ta avstand.

 

Det motsatte trodde jeg faktisk selv den gang jeg bodde der borte tidlig på 60-tallet, influert også av amerikanernes store oppofrelser for å destruere Hitler-regimet, selv oppvokst under tysker-okkupasjonen av Norge. Men etter nå å ha sett USA under det korrupte Biden-regimet, har jeg mistet all tro på dets demokrati og ærlighet. At Norge under både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre forhindrer dagens «USA´s realiteter» offentlig omtalt, gjør dem begge anti-demokratiske og medfører en Norges-ulykke i form av et tilsvarende moralsk forfall, og det samtidig økende til en ukristelig Vesten. For tiden synes løgn og bedrag, samt egoistiske karrierer, å være alt hva som gjelder. Men jeg påpeker, med våre naturressurser har Norge krefter til å stå globalismen imot og til å holde landet fritt og EU-uavhengig. Dessverre, det «offisielle» Norge heier på galskapen som gjør oss til rasister mot oss selv, den hvite mann og kvinne, et nasjonalt selvmord med politikernes vitende vilje. Hvorfor, annet enn for egoistisk kortsiktig å fremme seg selv?

 

I dag synes Russland et bedre og mindre farlig land enn USA langsiktig å kunne bebo. Hvem skulle trodd det med all den negative Russland-propagandaen som de norske riksmediene pumper ut? Men husk, det gjør de ikke uten at Gahr Støre ønsker det.. Det betyr at han lyver på linje med de venstrevridde ekstremistene, både i USA og Europa, som arbeider for en nedbryting av det bestående, dog uten tanke på hva som vil etterfølge det. Men Venezuela og Sverige synes to nærliggende eksempler.. Jeg mener ikke Trump perfekt, men en modig type som tør motarbeide og hjelpe oss å stoppe galskapen. At våre riksmedier snakker stygt om Trump, betyr, enkelt, at de arbeider for Jonas og Erna, begge notorisk foraktende den lille norske mann og kvinne, samt demokratiet. Sann mine ord, de to samarbeider og ødelegger vårt gode trygge fedreland. Vi fattig-gjøres, uten vektig grunn.

 

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant 

Kommentarer