Seier over djevelen i kraft av Lammets blod


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Da nå barna har del i kjød og blod, fikk også han på samme vis del i det, for at han ved døden skulle gjøre til intet den som hadde dødens velde, det er djevelen. (Heb 2, 14)

 Mange kristne spør seg hvordan de skal vinne seier i sitt kristenliv, når djevelens list og fristelser er så harde? Da djevelen kom til Jesus, svarte Jesus ham med disse ordene: "Det står skrevet."

 Slik tenker mange kristne at det skal vi også gjøre. Vi skal lære av Jesus hvordan han seiret over djevelen, slik at vi også står der og sier: "Det står skrevet."

 Men så opplever vi igjen og igjen at vi svikter og faller. Så blir en så fortvilet og redd for seg selv.

 Det er sant at det er seier å få ved å bruke Guds ord, slik Jesus brukte det. Også vi skal bruke det. De enkelte seirer er viktige i våre liv. Men stod det bare til mine egne seirer og nederlag, så var jeg evig fortapt.

 Det du skal tenke på og ha klart for deg, er at Jesus allerede har vunnet seier over djevelen. Denne seieren er din seier. "Han utslettet skyldbrevet mot oss, som var skrevet med bud, det som gikk oss imot. Det tok han bort da han naglet det til korset. Han avvæpnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da han viste seg som seierherre over dem på korset." Da tapte djevelen for Jesus.

 Gud har avgjort at kampen mellom Kristus og Satan er avgjørende for vår frelse. Det var en hard strid. Men det sies ikke noen steder at vi skulle være med i den kampen. Denne seier er din, midt i alle dine nederlag, ved troen på Jesus.

 "Og de har seiret over ham i kraft av Lammets blod." Slik heter det om de frelste (Åp 12, 11). Det viser hvor nøye sammenheng det er mellom det at Kristus gikk i vårt sted og bar vår synd, og hans seier over Satan. Det er fordi frelsesverket er fullbrakt, at djevelens makt er brutt.

Kommentarer