Ved denne vilje


Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Ved denne vilje er vi blitt helliget ved at Jesu Kristi legeme ble ofret én gang for alle. (Heb 10, 10)

 Mange kristne har et altfor negativt syn på seg selv, når det gjelder deres gudsforhold. Med det mener jeg at de kan godt være med på at de er kristne mennesker. Men når en sier at de er hellige, da sier de: Det kan da ikke gjelde meg. Jeg er da ikke noe hellig menneske. Jeg har så mange feil og mangler. Jeg føler meg ofte så kald, sløv og likegyldig. Jeg blir fristet av syndige tanker. Dessuten føler jeg at jeg får utrette så lite for Jesus.

 Jo, sier ordet til deg i dag, du er hellig. Det er riktignok på mange måter stor forskjell på Paulus og meg. Men når det gjelder vårt forhold til Gud, er vi like.

 Hvordan er du så blitt hellig?

 Når Paulus hilser til menigheten i Efesus, sier han: "Til de hellige i Efesus, som tror på Kristus Jesus" (Ef 1, 1). Alle som tror på Jesus, blir også omtalt som "hellige brødre" (Heb 3, 1).

 Alle som tror på Jesus er altså hellige. Det er vi blitt gjennom Jesus da hans legeme ble ofret én gang for alle.

 En av benevnelsene på Jesus er at han blir kalt "din hellige tjener." Dette sier oss noe avgjørende viktig. Hva er en tjener? Det er en som gjør sin Herres vilje.

 Jesus var kalt til å gjøre Guds vilje. Hva er Guds vilje? Det var "at Jesu Kristi legeme ble ofret én gang for alle". Det var den tjeneste han hadde fått av sin Far. "Og jeg helliger meg for dem, for at også de skal være helliget i sannhet".

 Dette betyr at da Jesus helliget seg til et offer for oss, var det for at vi skulle bli hellige.

 På samme måte som vi har vår rettferdighet i Kristus, har vi også vår hellighet i ham.

Kommentarer