Åpen adgang

Av Arthur Andersen

«Forhenget i templet revnet,» Matteus 27,51.

Forhenget var et symbol på den skillemur som synden hadde reist mellom Gud og det syndige menneske. Loven med alle bud og forskrifter maktet ikke å fjerne dette skille, fordi den var maktesløs ved kjødet, men da grep Gud inn og gjorde det umulige mulig, idet han sendte sin Sønn i syndig kjøds lignelse, og fordømte vår synd i Kristi kjød, Rom. 8,2.

Det forheng som revnet i templet, framstilte symbolsk Kristi kjød. Gud selv manifesterte ved dette mirakel betydningen av Jesu død, og viste klart at nå er skillemuren borte, synden er sonet, veien til Gud er åpen. Det er fullbrakt, Joh. 19,30.

Med sitt eget blod innviet Jesus den nye og levende vei inn i den himmelske helligdom. La oss gå inn og i ydmykhet og takk ta imot det Gud har gitt oss i Jesus. Ved åpen bekjennelse, omvendelse og tro får vi syndenes forlatelse og del i det evige livs rikdom i samfunn med Faderen og Sønnen.

Vi får del i tjenesten i Åndens nye vesen og deler fellesskapet med hele det åndelige presteskapet, som er velsignet med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus.

Røkoffertjenesten var et bilde på de troendes bønnesamfunn med Gud, men her er vi uavhengig av tid, sted og omstendigheter. Vi ber i «ånd og sannhet».

Jesus er vår virkelige gullkrukke med manna, vår daglige næring til styrke, fornyelse og vekst.

Her finner vi sjelens anker som ikke har sitt feste i det jordiske og synlige, men innenfor forhenget, hvor Kristus gikk inn og er vår evige ankergrunn, som holder i liv og i død.

Her inne stråler Herrens herlighet, og ved å betrakte den, vil hans Ånd stadig forvandle oss til likhet med hans eget bilde, inntil den totale forvandling skjer, da vi skal se ham som han er.

La oss så gå ut og meddele det vi har sett og hørt, og være til velsignelse.

Kommentarer