De skal se Gud

Av Kirsten Wolden

«Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud.» Mat 5,8

Å få se Gud er det største som kan hende oss. Adam og Eva gjorde det. De levde i Guds nærhet og var lykkelige. Deres hjerter var rene og ubesmittet av synd. Men så hendte det tragiske. Djevelen dukket opp i Edens hage, der Gud hadde satt dem, og de ble forført til ulydighet. Syndefallet var et faktum.

Men Gud hadde forutsett hva som skulle skje og hadde frelsesplanen klar. I tidens fylde kom Jesus. Han oppfylte lovens krav og ble et soningsoffer da han døde for våre synder på Golgata. Der ropte han: «Det er fullbrakt!» Frelsesverket var ferdig.

Så står det til oss om vi vil ta imot Guds tilbud, bekjenne våre synder og bli frelst. I dette ligger den eneste muligheten til igjen å få et rent hjerte og til å få være under stadig renselse. Vi blir nye skapninger i Kristus Jesus.

Så må vi være oppmerksomme på at vi har med den samme fienden å gjøre som Adam og Eva. Han søker fortsatt muligheter til å besmitte menneskenes hjerter. Om noe slikt hender oss, kan vi bli renset på nytt ved å bekjenne vår synd.

Gud har også gjort det mulig for oss å leve et seirende kristenliv. Det makter vi ikke i egen kraft. Vi må ikle oss kraften fra det høye, den som Jesus lovet sine disipler, da han sa: «Dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere...» Dette fikk de oppleve på pinsedag i Jerusalem, og det kan like fullt oppleves i dag.

Enhver kristen må jage etter helliggjørelse, for uten helliggjørelse skal ingen se Gud (Hebr 12,14). Dette er en prosess som pågår under hele vår livsvandring. Når den er slutt, har vi løfte om at vi skal få se Gud og bli ham lik (1 Joh 3,2).

Kommentarer