Hvile hos Jesus

Av Arne Paul Andervik

«Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile,» Matteus 11,28.

Mange har funnet hvile og trøst i disse ord. De er så enkle, men likevel så innholdsrike at det kan synes unødvendig å føye noe til dem.

Men la meg likevel peke på at Jesus her står fram med et enestående tilbud om hvile, et tilbud som også gjelder i dag. Hvile! Det er så mange hvileløse mennesker omkring oss. Det er mange som søker fred for en urolig og engstelig sjel. Skulle du være en av disse, vil jeg at du skal vite at det først og fremst er dette Jesus ønsker å gi. Han ønsker å løfte din syndebyrde av. Den har han tatt på seg. «Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom,» Jes. 53,5.

Det er ikke alle byrder han løfter av. «Ta mitt åk på dere...» sier Jesus i Matt. 11,29.

Mange har fått lide for Jesu navns skyld, mange er forfulgte, prøvet av sykdom, sorg og andre vansker. Men i alt dette kan de stå fram og vitne om at det er en som står med og bærer byrdene sammen med dem, en som gir en underfull hvile i vanskelige og tunge tider da ingen andre kan hjelpe.

Bærer du byrder? Jesus vil gi deg hvile. «Alle dere som strever og bærer tunge byrder,» sa han. Løftet gjelder alle. Også deg.

Da gjenstår det bare å peke på hvor du kan finne denne hvilen. Jesus sa: «Kom til meg.»

Søk ikke andre steder om du vil finne hvile for din sjel! Gå til den levende kilde! Han har innbudt deg til å komme.

Kommentarer