Vær ikke bekymret

Av A. B. Simpson

«Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting eders begjæring komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takksigelse!» Fil. 4,6.

Med å overgi noe menes å slippe det helt fra seg og sette sin lit til en annen. Dersom vi overgir våre bekymringer til Gud, vil han sørge for oss. Dersom vi vandrer på rettferds stier, vil han lede oss fram. Ydmyk deg derfor under Guds mektige hånd, så skal han opphøye deg i sin tid!

Guds hånd virker på to måter. Den kan knuge oss ned i ydmykelse, og den kan løfte oss opp. Kast all din bekymring på ham, og hans mektige hånd vil løfte deg opp, opphøye deg i rette tid.

I dette vers er det tale om to former for bekymring, det er din bekymring og hans bekymring. De er forskjellige i sin opprinnelse. Den ene betyr angst, den andre betyr allmektig omsorg. Kast din engstelige bekymring på ham, og motta hans allmektige omsorg i stedet!

Frykt ikke noen plage, men tro at han er i stand til å føre deg gjennom dem. Vær viss på at han vil ta seg av dine saker dersom du i tillit lyder hans vilje! Enkelt sagt er dette å bytte byrder. Ta hans åk på deg, og legg all din bekymring over på ham!

Kommentarer