Sjelens lovsang

Av Dagny Fagerheim-Nilsen

«For du har gledet meg, Herre, med ditt verk; jeg jubler over dine henders gjerninger,» Salme 92,5.

Sangeren bryter ut i glede og jubel over Guds store gjerninger. Det er ikke første gangen. I Salme 8,4-5 står det: «Når jeg ser din himmel, dine fingrers gjerning, månen og stjernene som du har gjort, hva er da et menneske, at du kommer ham i hu, og et menneskebarn at du ser til ham?»

Han er overveldet av den store Gud. Mennesker blir ringe i hans nærhet. I Salme 9 oppfordres folket til å lovsynge Herren. Ja, de skulle kunngjøre folkene hans store gjerninger. Det står at han vil prise Herren og forkynne om Guds undergjerninger. Det var noe han ikke ble ferdig med. Herlig er det at det får en fortsette med i himmelen. Les den siste av Davids salmer! Det er en eneste lovsang for Guds veldige gjerninger. Hele Bibelen er full av Guds underfulle gjerninger, så her er det gledesemner for tid og evighet. I himmelen blir det aldri slutt med jubelsangen. Legg merke til de første ordene: «Du har gledet meg, Herre.» Personlig hadde han opplevet dette.

Har du opplevet denne glede og jubel? Ser du Guds vidunderlige gjerninger? Har du gledet deg og jublet over Guds verk? Hvis ikke, så be om at dine øyne må bli opplatt. Det er virkelig stor grunn til å takke og prise Gud, han som har gitt oss alt. Han sparte ikke noe. Den som vil, får gå inn til evig glede.

Kommentarer