Tokyo OL hyllet de 11 israelske idrettsutøverne som ble drept i 1972

Av P54. 

FOR FØRSTE GANG på 49 ÅR ble det holdt et øyeblikks stillhet under åpningsseremonien under de olympiske leker i Tokyo for de 11 israelske idrettsutøverne som ble myrdet av palestinske terrorister ved OL i München 1972.

Førti-ni år etter massakren i 1972 på israelske idrettsutøvere ved OL i München inkluderte fredagens åpningsseremoni for 2020 Tokyo OL for første gang en offisiell markering av de som døde i terrorangrepet. Den israelske delegasjonen som ble drept på München-lekene ble spesifikt nevnt. Et øyeblikks stillhet ble tilbudt inne på stadion, sammen med en danseforestilling som hedret de døde.

"Spesielt husker vi de som har mistet livet under OL," sa kunngjøreren. "En gruppe har fremdeles en sterk plass i alle våre minner og står for alle de vi har mistet på lekene: medlemmene av den israelske delegasjonen ved de olympiske leker i München 1972."

I 1972-angrepet ved OL i München ble 11 israelske idrettsutøvere myrdet av den palestinske terrorgruppen Black September. To av israelerne ble myrdet i den olympiske landsbyen. De palestinske terroristene kidnappet ytterligere ni og krevde løslatelse av hundrevis av palestinske fanger, samt to fremtredende vesttyske venstreorienterte militante.

Etter et mislykket forsøk fra tyske sikkerhetsstyrker om å ta gislene på nytt, vendte palestinerne våpnene sine mot israelerne og drepte dem alle.

Her er bilde av dem:


To enker var på fredagens seremoni, Ankie Spitzer og Ilana Romano.

"Endelig er det rettferdighet for ektemenn, sønner og fedre som er drept i München," sa de to i en felles uttalelse. “Vi gikk gjennom 49 års kamp og ga aldri opp. [Vi] kan ikke holde tårene tilbake. Dette er øyeblikket vi har ventet på.


Med to enker etter ofrene og flere israelske teammedlemmer som så på, sa Bach da at massakren i München "ikke bare var et angrep på våre olympiske medmennesker, men også et angrep på verdiene som den olympiske landsbyen står for."

Israelske flaggbærere leder åpningsseremonien for 2020 Tokyo OL fredag 23 juli 2021


Statsminister Naftali Bennett berømmet hendelsen.

”I dag var det for første gang ved de olympiske leker en offisiell markering for massakren på de 11 medlemmene av den israelske delegasjonen til München-OL. Jeg heier på dette viktige historiske øyeblikket, ”sa han. "Må deres minner være en velsignelse."


I 2016 ble det holdt en minneseremoni for første gang under Rio-lekene (men ikke i åpningsseremonien), under ledelse av den tyske IOC-presidenten Thomas Bach.

Igal Carmi, leder for den israelske olympiske komiteen, sa Israel var "takknemlig" for 2021-hyllesten.

"Den internasjonale olympiske komité oppfylte lengselen til familiene til de 11 israelske München-ofrene og feiret [dem] modig ved åpningsseremonien i kveld," sa han i en uttalelse.

Han sa at Bach hadde lovet de dødes familier “at den olympiske bevegelsen vil huske de 11 ofrene for München, for første gang i historien, etter 49 år. Han lovet, og han var tro mot sitt ord.

Denne staten Israel, eneste demokrati i Midt Østen, boikotter altså Støre og AP og støtter de som terroriserer dem, terrorister som ikke skyr noen midler for å drepe forsvarsløse uskyldige. De burde gå i skammekroken. HEF støtter også boikott av Israel, er imot alt som har med kristendom å gjøre og støtter alle grupper som også er imot. De støtter også retten til å etablere Islam skoler.

P54

Kommentarer