En tysker i overkommandoen i Norge i 1940 under tysk okkupasjon meldte angivelig slik hjem om oss nordmenn, som referert til i dagens overskrift.. Jeg er kommet til den samme konklusjon spesielt mht rikspolitikk, at Norge er sidrumpa. Enten det, eller gjennom kontroll over NRK og riksmediene, har Ap greid å indoktrinere store deler av folket til å tro seg pålitelige. Men kanskje etter strømkrisen har folket nå våknet litt av dvalen, iallfall håper jeg det. For det ble ikke vanlige folks tur, slik Jonas Gahr Støre lovet i valginnspurten i fjor høst. Å skylde på Ukraina-krigen holder ikke, det er en beleilig bortforklaring. Nei, det er det norske forholdet til EU og strøm-eksporten som er politikerne klanderverdig og spesielt en manglende kompensasjon både til norske husstander og til industrien som nå forårsaker dyrtid og inflasjon. Det samt en meget treg, tåkete handling fra statsministeren, mens staten foss-skummer fløten av energibransjen.
Sannheten er at politikerne tenker seg selv, ikke på oss, og det gjelder både venstre- og høyresiden. Erna Solberg var like ille, hun og Jonas viser seg akkurat som samme ulla og de er begge globalister og EU- og FN-frelste. Det er som de synes gamlelandet (som de er antatt å skjøtte på folkets vegne..) er for kjedelig, eller at det er mer stas med internasjonale forhold og karrieremuligheter. Således har Gro Harlem Brundtland og andre vist veien til lukrative jobber, senest Jens Stoltenberg. Ikke rart norske topp-politikere har kunnet gjøre seg populære slik de drysser om seg med milliardene våre. De bruker mest Utenriksdepartement og svindyrt til å tilrettelegge for seg.. Et nylig eksempel var kampanjen vis-a-vis de nær 50 FN-muslimske landene i bytte for deres valgstøtte, til en norsk «prestisje» rolle i FNs sikkerhetsråd, ingen billig sak det. Detaljene holdes hemmelig av UD.
I det hele tatt, Riksrevisjonen skulle hatt kontinuerlig, såkalt «løpende revisjon» av UD per kvartal, ikke som nå med oppfølging til dels år i etterkant. Det gjør det nær umulig å nå til bunns i mange saker pga omrokering både mht oppgaver, personer og ansvar, sikkert også for å kunne mørklegge heller enn å måtte belyse realitetene. Dette er et politisk spill, meget skittent tror jeg. Eva Joly kom knapt noen vei med sitt norske «mandat» til opprydding. Hun reiste tilbake til Frankrike uten å lykkes meg bekjent. Men hun forlot Oslo ved å påstå et Norge er et meget korrupt land. For med olje og andre «innkomster» noe som gjør at landet svømmer i penger, er det klart mange sugerør til statskassen. Og det meste skjer via det pompøse UD, som samtidig er beskrevet som et ideologisk rottereir.
I min tid som aktiv næringsdrivende lært jeg jo litt om hvordan der er svindlere i andre og relaterte bransjer. Jeg husker en episode da vi måtte sette inn en ny styreformann for å få kontroll. En avdød kollega av meg ble bedt, for tilfellet, om å overta til hvilket han kontant svarte - og jeg glemmer det aldri:«For å være styreformann for den karen må du sitte oppe i brystlommen hans dag og natt for
å følge med - følgelig må jeg dessverre takke nei til tilbudet». Jeg tror norske politikere til dels er naive eller tør ikke å gripe inn av karrierehensyn i en klatrebransje som ikke akkurat er kjent som Blenda hvit.
Vennetjenester er også en form for korrupsjon velkjent innen det offentlige og langt mer tilfelle der enn i det private, mindre og bedre organiserte og kontrollerte næringslivet. Nepotisme er et annet ord i samme gaten. «Der åtet er, finner du gribbene» er et kjent gammelt munnfull, samt, der mange arbeider er det lettere å skulke og stikke seg unna, også fordi kontrollen i det offentlige er mindre oversiktlig og «kollegialt preget» uten eiere.. Strenge sjefer er sjeldne fordi det ikke lønner seg.. Reiseregninger og representasjonsutgifter fuskes det med, det fikk vi for mindre enn er år siden et sjeldent innblikk i med snusk mht pendlerleiligheter, så hyppig og galt at stortings-direktøren nekter offentlig innsyn. Da er det sannelig ille mht våre såkalte tillitsvalgte.. Hvilken demonstrasjon av manglende moral i denne politikerklassen, fra den nylig tidligere nestlederen i Ap og den nye stortings- presidenten, som måtte gå i skam, bare for å nevne de nylige mest kjente.
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant
Kommentarer
Legg inn en kommentar