Guds utvalgte

Av Amund Valde

«Men det som var dårlig i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre de vise til skamme. Og det som er svakt i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre det sterke til skamme.» 1 Kor 1,27

Nesten hver dag blir vi stilt overfor et eller annet valg. Ikke alle er like viktige. Noen har betydning for en dag, noen for et år, noen for hele livet. Eksempel: Valg av ektemake. Valget mellom Gud og verden har betydning også for evigheten.

Her står det at Gud velger. Han har valgt seg ut det dårlige og det svake. Kanskje føler du deg både dårlig og svak. Da kan du prise deg lykkelig, for da er du blant de utvalgte. Gud er på din side.

Ikke to blader i skogen er like. Ikke en blomst på marken er helt lik de andre. Ikke et eneste snøfnugg er helt likt de andre, og hvert fnugg har en fargeprakt og en skjønnhet som er helt spesiell. Ikke to ansikter på jorden er helt like. Gud har skapt deg slik du er, fordi han hadde bruk for en som er slik som du. Variasjonen i naturen, i menigheten og i himmelen åpenbarer, opphøyer og priser vår fullkomne Gud. De lemmer på legemet som synes å være de skrøpeligste, er nødvendige (1 Kor 12). Du er nødvendig.

Det var valg. Gud skulle stemme. Gud stemte på deg. Gud valgte deg. Du er utvalgt! Halleluja!

Kommentarer